torstai 31. lokakuuta 2013

Pellolla




Eilen kävimme pellolla juoksuttamassa koiria. Voi sitä riemua! Ihanat maisemat, auringon pilkahduksia. Nautin.

Ihana asia kun takapihaltamme pääsee suoraan metsään/pellolle. Suuri rikkaus. (Niin toivon että sinne ei rakenneta koskaan vaan saisimme pitää tämän vapauden...)

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Villasukat


Kävin tänään tyttöjen kanssa ystävän luona kahvilla. Olin neulonut hänen pojilleen harmaat perusvillasukat. Kummipojalle , 4v, nimipäivälahjaksi ja kummipojan pikkuveljelle puolivuotispäivän kunniaksi.

Lankana Novitan Suomalainen sukkalanka. 3,5mm puikot.

Neuloosi ei helpota. Tänäänkin aloittanut kaksi uutta neuletyötä, eilen yhden. :)

tiistai 29. lokakuuta 2013

Lempilankahuivi







Sain neulottua valmiiksi ihanan pehmoisen tuubihuivin. Ohje Kerällä- kirjasta, lempilankahuivi. Tykkään tosi paljon. Tähän sain kivasti jämälankoja kulumaan. Niitä lemppareita,

On muuten jännä miten paljon muistoja lankoihin mahtuu. Ja nyt sitten tähän huiviin. Muistin jokaisen lankamytyn, sen mistä se oli jäänyt. Mitä siitä oli tehty ja milloin. Muistoja virtasin mieleeni samalla kun neuloin. Tässä huivissa "on" : siskontytön vaippahousut (tyttö nyt jo 7v), meidän 4vuotiaan liivimekko, jonka neuloin kun tyttö oli reilu 1v, minun palmikkoneuleeni, jonka aloitin 2009, palmikkoliivini, miehen kämmekkäät, poikien tupsupipot, neulepaitani... Kaikista noista ne jämät.. Muistojen huivi.. ;)
 

maanantai 28. lokakuuta 2013

Omassa nuoruudessa..


Meillä oli yläasteen aikoihin aina ns lettilapaset. Siellä alla toiset lapaset/sormikkaat lämmittämässä. Minulla oli valkoiset. Ihan kaupasta ostetut.

Nyt esikoinen toivoi että neuloisin hänelle sellaiset lapaset. Muistin ottaneeni ohjeen joskus Novitan lehdestä talteen. Esikoinen sai valita kaupasta mieleisen värisen kerän Huopanen lankaa ja tein hänelle lapaset.

Paksulla langalla ja puikoilla (8mm) lapaset valmistuivat hetkessä. Letin värit määräytyivät sen mukaan mitä Isoveli lankoja minulta sattui löytymään. Nuo onneksi kelpasivat pojalle.

Eivät taineet nämä lapaset jäädä tähän, koska mieskin sitten nuo nähdessään tilasi itselleen omat. Pitää vaan ostaa Huopasta lisää, miehen toiveissa mustat :)

Keittiön pöydän pintaa ei meillä juurikaan näy, tämä toimii piirtelypaikkana. Varsinkin tytöt piirtävät aamusta iltaan, pojatkin käyvät välillä omia juttujaan piirtelemässä. Tässä on pino paperia, värityskirjoja, kyniä... Jatkuvasti esillä. Välillä vaan raivataan tilaa syömiselle ;)

4vuotiaan kuumeilu jatkuu, joten rauhallista menoa pidetään yllä. Piirtäminen onkin hyvää kotipäiväpuuhaa.

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Valot







* Viime viikolla leivoimme marjapiirakkaa. Taivaallisen hyvää. Puikot heiluvat koko ajan. Töitä puikoilla monta. Uusia lankakeriä muutama. Olen viime aikoina saanut hienosti tuhottua jämälankakeriä. Sittenhän saakin ostaa uusia, eikö ;)

* Uudet värikkäät kynttilät piristävät. Hopea toffeet ovat hyviä. Varsinkin miehen lemppareita. Miehellä on ensi viikolla synttärit. Ostin perjantaina lahjan ja malttamattomana luonteena annoinkin lahjan jo. Lasten kanssa innostuimme jo laulamaankin miehelle :)

* Esikoinen meni perjantaina serkkunsa 9v lastenjuhliin. Paketoin lahjan, käytin uusia paperiteippejä.

* Hämärtää jo. Makuuhuoneen valot saavat olla jo päällä. Tuovat ihanaa tunnelmaa, valoa. Näkyvät sohvalle kun iltaisin katselen telkkaria tai neulon. Tykkään.

*Karvakaverit eiliseltä illalta.

* 4v on kuumeessa, joten nyt huilaillaan.

pst. Vielä tuosta jättiraitapeitosta... On siitäkin todella hyvä että kaikki kuusi kerää menevät peittoon, ei jää mitään jämälankakeriä. ;)

torstai 24. lokakuuta 2013

Jättiraitapeitto







Äitini on innostunut neulomisesta. Onkin jo neulonut monta peittoa ja kaulahuivia. Hän on neulonut kivan jättiraitapeiton. Katselin sitä siellä kyläillessämme ja päätin tehdä samanlaisen (erivärein)! Kyselin äidiltäni ohjeen ja aloin neulomaan.

Peitto neulotaan 4mm puikoilla. Silmukoita n 150. Kuusi kerää 7veljestä lankaa. 1kerä=1raita. Eli kun kerä loppuu niin vaihdetaan toiseen kerään/väriin.Peitto on helmineuletta.

Sain omani tänään valmiiksi. Valitsin kolme väriä: harmaa, petrooli ja ruosteen punainen. 

Peitto on reilun kokoinen, siihen on ihana käpertyä sohvalle.

Tässä samalla esittelen meidän uuden penkin, jonka minä ja mies teimme tuossa pari viikkoa sitten. Idea ei ole oma, näitä ovista tehtyä penkkejä/sohvapöytiä on nähty muissakin blogeissa.

Meidän liiterissa oli vanha kapea ovi. Mies irrotti sen saranoista. Minä putsasin ja maalasin. Mies kiinnitti oveen jalat. Teimme niistä aika tukevat koska ovi on vanha joten ajattelimme sen kestävän näin paremmin painoa kun tuki menee alla koko matkalla.

Uusi penkki on ollut kovassa käytössä. Siinä on istunut lapsia rivissä, Mies pötkötellyt. Minä istunut. Ekaluokkalainen nukkui siinä kaksi yötä syyslomalla. Ja on siinä pikkukoirakin pötkötellyt. :)

Nyt kun kuvasin sitä niin otin kaikki ne pehmusteet siitä päältä pois että ovi näkyisi. Normaalisti siinä on meidän entisen sohvan sohvatyynyjä päällä niin on ihanan pehmoinen istua ja jopa nukkua! ;)

pst. kuten viimeisestä kuvasta näkyy, niin Helgakin hyväksyy uuden tulokkaan. :)

keskiviikko 23. lokakuuta 2013





Arki alkoi. Esikoisella uintiviikko koulussa. Kuiskuttelua lapsilta isänpäivälahjoista joita ovat koulussa/kerhossa tehneet.

Puikoilla monta eri työtä kesken. Neuloosi.

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Ensi lumessa..








* Eilen tytöt juoksivat aamusta pihalle. Lunta! Viihtyivätkin pitkään, laskivat mm mäkeä. Pojat olivatkin naapurissa kaverillaan yökylässä, tulivat vasta puolilta päivin kotiin..

* Mies vaihtoi autooni talvirenkaat. Hyvä niin, olipahan liukasta illalla kun ajelimme siskonpojan synttäreiltä kotiin.

* Kävin perjantaina ihan itekseni kirpputorilla. Kesällä mietin että maximekko olisi kiva. Sopivaa ei kohdalle osunut. Nytpä osui. Kesää odotellessa... ;)

 *Perjantaina tuli kuluneeksi 16v minun ja miehen ensitreffeistä.

lauantai 19. lokakuuta 2013

Nimipäiväherkuttelua





Eilen lähdin aamusta lasten kanssa kaupungille. Ostin vanhemmilta saaduilla nimipäivälahjarahoilla itselleni pinkit reinot. Ihanat! On mulla tälläiset ennenkin ollut, mutta ne on mennyt rikki ja olen niin kaivannut jalkoihini reinoja! Lämmittää vanhassa talossa ja ei kastu heti sukat. (vessan lattia usein märkä, kun suihku samassa tilassa, talvella sisälle kulkeutunut lumi, tällä hetkellä vielä sisäsiistiksi opettelevan neidin yllärilätäköt... ;) )

Samalla kävimme syömässä herkkudonitsit Arnoldsilla nimipäiväni kunniaksi.

Loppuun pari ihanuus kuvaa koirista. On ne vaan niin suloisia yhdessä. Ja tuo pikkuneiti! Aina kun menee nukkumaan huokailee ääneen suuresti. Jotenkin niin ihanan kuuloista!

(Kuvat otettu puhelimella, joten laatu ei mikään hyvä. Tuo puhelin kun roikkuu useimmin mukana kuin kamera... )

pst. Tänään menemme kahvittelemaan lasten serkun, meidän kummipojan, 9v synttärit!

perjantai 18. lokakuuta 2013

Kerällä








Eilen postilaatikkoon kolahti jujukerhon kk-paketti. Ihana neulekirja: Kerällä. Istuin sohvalle mukavasti ja selailin tuon kirjan. Ihanuus! ToDo-lista piteni.... :)

torstai 17. lokakuuta 2013

Syyslomalla








Syysloma on mennyt mukavasti. Halloweenia, yhdessä oloa. Luonnon kauneutta, eväsretkiä. Eläinten totuttelua toisiinsa, kengät täynnä pieniä hauvavauvan hampaiden jälkiä. Esikoisen kotiin saapuminen mökiltä.

Vielä on lomaa jäljellä... Nautitaan!

maanantai 14. lokakuuta 2013

Voittaja!



Arvonta on päättynyt. Olipa teitä osallistujia kivan paljon, kiitos kaikille osallistujille!

Onnettarena toimi esikoinen ja voittaja on:

TINYANGEL!

Onneksi olkoon voittajalle!

lauantai 12. lokakuuta 2013

Ulkona








Eilen oli ihana sää. Kaunis syksyinen luonto, aurinkoa. Lämmintäkin vielä, ei tarvinnut palella yhtään vaikka jalassa vain neulelegginsit mekon kanssa.

Oltiin ulkona kolmeen otteeseen. Ensin aamupäivällä minä, tytöt ja Alina lähdettiin kävelylle ja läheiselle hiekkakentälle leikkimään.

Iltapäivällä menin tyttöjen ja ekaluokkalaisen kanssa eväsretkelle tuolle samalle hiekkakentälle.

Sitten vielä minä, mies, ekaluokkalainen, Taisto ja Alina menimme kävelylle ja läheiseen metsään.

Ihana, ihana syksy!

Loppuun vielä 4veen piirustus. Jotenkin niin ihana. Kuten 4v sanoi: "ne aikoo halata"