torstai 16. heinäkuuta 2015

ReissussaMaanantaina 6.7. lähdimme reissuun. Pitkästä aikaa kiertämään suomea, viimeksi oltiin oltu 7 vuotta sitten..

Lähdimme aikaisin aamulla matkaan. Pysähdyimme Mikkelin torilla kahvilla. Toinen jaloittelu paikka oli Kuopiossa. Ostimme jätskit ja lapset leikkivät leikkipuistossa. Ilta oli jo pitkällä kun vihdoin leiriydyimme Pudasjärven leirintäalueelle. Olimme jo niin väsyneitä, kello oli n 21.00 että otimme mökin yöksi. Neljän hengen mökki, mutta kyllä meidän perhe sopi hyvin! :)

Pudasjärven mökki oli ihana ja leirintäalueella oli hevosia, laamoja ja aaseja. Pidimme niistä kovasti. Tiistai aamuna matka jatkui. Matkalla näimme porojakin. Pysähdyimme Ranualla kahvilla. Sitten pääsimme Rovaniemelle. Se oli koko matkan tarkoitus, Päästä katsomaan missä joulupukki asuu ja nähdä joulupukki. Vietimmekin päivää santa parkissa. Koko päivän satoi vettä, mutta tuo on sisäpaikka joten ei haitannut. Muutenkin päätin että vaikka sataisi koko reissun ajan niin en anna sen häiritä. Se on asenne kysymys.. ;)

Santa parkissa lapset touhusivat angry birds leikkipuistossa. Askarreltiin tontut, käytiin "maisema"juna ajelulla, näimme joulupukin! ja kävimme tonttukoulussa.

Sen jälkeen kävimme vielä pyörimässä napapiirillä. Siellä lähinnä teimme ostoksia.

Illalla otimme telttapaikan rovanimen leirintäalueelta. Vettä satoi koko ajan, myös koko yön. Oli aika kylmä teltassa.. Mutta hyvin selvittiin! :)

Keskiviikko aamuna matka jatkui. Kävimme torniossa ja piipahdimme nopeasti Ruotsin puolella. Emme olleet siellä kuin ehkä 30min mutta pitihän se käydä kun ajamalla pääsi Ruotsin puolelle.. :D Siitä jatkoimme Ouluun. Ilma selkeni ja Oulussa oli jo kiva sää. Oulussa menimme Nallikarin leirintäalueelle. Otimme jälleen yöksi mökin. Tällä kertaa isomman. Oli omat nukkumapaikat, keittiö, vessa, suihku, tv.. Oulun leirintäalue on todella iso, siinä riitti ihmettelemistä/tekemistä koko päivälle/illalle. Rantsussa olimme aika paljon. Emme uimassa, mutta lapset kiipeilivät kiipeilytelineessä ja me ihailimme kaunista merimaisemaa. Keskiviikkona meidän nuorin täytti 5v!

Torstai aamupäivänä matka taas jatkui. Pysähdyimme Seinajoella kahvilla. Kiertelimme kauppoja. Seuraavan yön vietimme Kauhajoella miehen vanhempien mökillä. Lämmitimme saunan. Mökillä olisi viihtynyt pidempäänkin, mutta eläinvahdit olimme saaneet lauantaille saakka (siitä suuri kiitos minun vanhemmilleni!!! ) ja olimme luvanneet pojille että vika yö ollaan yyterissä (ovat halunneet sinne koko kesän)

Perjantai aamuna matka siis jatkui. Porin yyteriin. Sieltä otimme jälleen telttapaikan. Lapset kävivät uimassa meressä. Pelasimme minigolfia. Leirintäalueella on angry bird leikkipuisto jossa olimme myös aika paljon.

Lauantaina saimme tietää että Porissa on todella iso leikkipuisto. Pakkasimme kamat kasaan ja veimme vielä lapset sinne puistoon. Ja iso olikin! Siellä oli vaikka mitä lapsille, kyllä heillä oli kivaa! Lauantaina meillä oli 12v hääpäivä.

Sieltä matka jatkui kotiin. Reissu oli hyvä mutta kotonakin on hyvä.

Kun reissu alkoi, ostin lankaa (katia darling) kaksi eriväristä kerää sekä 2,5mm puikot. Matkan aikana valmistui itselleni raitasukat tuosta langasta. Olen aikaisemminkin tehnyt tuosta langasta, tuolla periaatteella ja tykkään! :)

12 kommenttia:

 1. Kiva reissu teillä ollut! Ihana juttu, kun saitte eläimille hoitopiakan ja pääsitte pitkästä aikaa reissuun. Harmi kun satoi ja oli kylmä. Tää kesä on nyt vähän mälsä, mutta onneksi on paljon puuhaa mitä voi tehdä sateesta huolimatta. Onnea 5v:lle ja onnea teillekkin! <3 <3 Kivat sukat valmistui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä iloinen kun vanhempani katsoivat elukoita ja pääsimme reissuun :) Kiitos <3

   Poista
 2. Kyllä Suomea on välillä kiva kierrellä....mukavalta kuullosti teidänkin reissu.
  Onnea kuopukselle♥

  VastaaPoista
 3. Kotimaan matkailu on parasta. Me ollaan käyty oikeastaan vain Kuopion suunnalla, kun miehellä on siellä sukulaisia. Pitäisi varmaan laajentaa "matkailureviiriä".

  VastaaPoista
 4. Ihanan kuuloinen reissu, varmasti mahtava pitkästä aikaa päästä kiertämään kotimaata :) Mekin ollaan tehty pieni reissu yleensä joka kesä, joko johonkin yhteen uuteen kaupunkiin tai sitten useampaan. Suomessa on paljon nähtävää! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania hiekkarantakuvia ja suloiset raitasukat. :)

  VastaaPoista
 6. Kesäretket <3 Ja nuo sukat -tykkäätykkää :-)

  VastaaPoista