tiistai 4. joulukuuta 2012

Neulottu mekko

Usein kun neuloin niin Rusina tuli luokseni ja sanoi "mulle makko." Eli halusi että teen hänelle mekon. Pitihän se sitten tehdä!

En jaksanut alkaa mitään ohjeita etsimään tai seuraamaan (nyt maistuu sellanen ohjeeton neulominen. Kivaa "aivotonta" puuhaa. Sellaista mitä voi tehdä samalla kun lukee lapsille kirjaa, laulaa lasten kanssa tai kun katsoo telkkaria.. ;) ) joten otin tytöstä vähän mittoja ja aloin neulomaan. Lankoina 7veikan jämäkeriä. 4mm puikot.

Aloitin neulomisen tuosta turkoosista resorista ja neuloin ensin tuon yläosan. Tein pyöröpuikoilla niin sekä etu- että takakappale valmistuivat yhtä aikaisesti.

Sitten poimin resorista silmukat taas pyöröille ja lisäsin silmukoita niin sain mekkoon kivan leveän helman. pääntiehen, hihansuihin ja helmaan virkkasin reunuksen. Pääntien v-aukkoon tuli nappi.

Olen mekkoon tyytyväinen, siitä tuli juuri sopiva ja mikä parasta: tyttö tykkää! On kiva tunne kun huomaa oppivansa uutta, ennen ei olisi ilman ohjeita neulominen onnistunut millään ja nykyään uskaltaa siihenkin välillä ryhtyä. Ja upea tunne on kun huomaa että onnistui!

6 kommenttia:

 1. Upea! Ehkä minäkin jonain päivän uskaltaudun johonkin suurempaan työhön :)

  VastaaPoista
 2. Voi vietävä siitä tuli suloinen! Ja juuri kiva vaate näille keleille, meillä ainakin on sisälläkin nyt kylmä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla! Joo, meilläkin kylmä myös sisällä. Puita palaa. Villavaatetta ylle :)

   Poista
 3. Osasitpas hienon tehdä! Kiva että on tytöllekkin mieleinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinyangel! Joo, sehän se paras kiitos on kun saaja tykkää! (ainakin meijän lapset kertoo myös suoraan sen että tuota en päälleni laita... ;)) )

   Poista