lauantai 1. joulukuuta 2012

Pikkujoulu

Eilen vietettiin perinteisesti perheen pikkujouluja. Piparkakkujen painamista ja koristelua. Joulukaakaot. Makuuhuoneen oksilta lähti linnut ja tilalle tuli pikkuisia joulupalloja. Jouluruokaa, suklaata. Tonttu oli jättänyt kaikille pienet paketit.

Muuten mentiin samalla kaavalla kuin aikaisempinakin vuosina mutta olihan tämä nyt niin erilaista kun lapset vesirokossa. Esikoinen makasi koko päivän sängyssä. Illalla vasta nousi sohvalle istumaan. Hyvin vähä sanainen, ruokahalu kadoksissa. Peikko poika täynnä rakkuloita jotka kutisee niin että poika ei pysty olee mitenkään päin. Molemmilla lämpöä. Helmilläkin vesirokko mutta hän pääsee helpolla verrattuna poikiin. Yöllä ei paljoo nukuttu.  Mieli niin kurja kun omat pienet sairastaa ja ovat todella kipeitä. Niin ottaisin nuo kivut ja kutinat itselleni jo pystyisin. lohdutus on se että kun tästä selvitään niin sitten ei enää koskaan. On vesirokko vaan niin kurja tauti!

6 kommenttia:

 1. Onneksi vesirokko sairastetaan tosiaan vain kerran. Muistissa vielä kun omat sen pieninä sairasti... Jotain ihanaa raidallista sinulla puikoilla! Ja herkullisen näköiset kaakaot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulomisinto taas täysillä päällä. Raidallisesta pitäisi tulla mekko pienimmäiselle. :)

   Poista
 2. Ihanat pikkujouluperinteet teillä <3

  Pikaista paranemista! Minkä ikäisenä muuten itse sairastit vesirokon? Mulle se tuli aikanaan 20-vuotissynttärilahjaksi, että niinkin voi käydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Itselläni vesirokko on ollut joskus 2-3vuotiaana. En muista siitä itse mitään. :) Sanotaan että mitä vanhempi sitä rankempi. Meillä ainakin pitää paikkansa. Tytöt pääsivät helpolla, mutta pojilla vaikeampi. Siis enempi rakkuloita, enempi kutinaa, enempi kuumetta jne. Miten sinulla meni tuon ikäisenä? Ainakin on varmasti muistissa :))

   Poista
 3. Pikaista paranemista pikkuisillesi <3

  Minä pidin vesirokon alakoululaisena, olisinko ollut ehkä ykkösellä ja muistan olleeni tosi kipeä. Viisi vuotta nuorempi veli selvisi muutamalla näpyllä. Jos jossain lähellä olisi vesirokkoa tarjolla niin mieluusti menisin sen hakemaan, olisipa sitten lapsilla pieninä pois pidetty.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Katja! Joo, kyllä se vaan pienillä menee niin paljon helpommin. Meillä tytöt 2 ja 3v selvisivät helpolla. Mutta pojat 6 ja 8v sitten taas eivät ihan niin. Ja vaikeinta oli pojalle 8v. eli tosiaan mitä vanhempi niin sitä kurjempi. :/

  VastaaPoista