tiistai 10. syyskuuta 2013

Tuli syksy ja villasukat
Viikonloppu oli vielä kesäinen. Maanantaina alkoi syksy. Ilma viileni, vettä satoi kaatamalla ja tuuli puhalsi puista pois kellastuneita lehtiä.

Syksyinen ilma houkutteli laittamaan kotia syksyyn. Kaivoin esiin syksyisiä kynttiläkippoja ja koristeita. Näin syksyn tullen kynttilöiden polttaminen lisääntyy. Sainkin ystävältäni synttärilahjaksi lisää tuikkivia, ihanaa.

Leipominenkin maistuu taas kesän jälkeen. Kesäisin kun ei niin paljon tule oltua sisällä eikä pidettyä uunia päällä.. Eilen teimme välipalaksi pellillisen omenapiirakkaa, tänään marjapuuroa ja uunituoretta sämpylää.

Kahdet villasukat ovat valmistuneet. Itselleni siskolta saadusta Novitan Polkka-langasta ihanat pitkävartiset syksysukat. Toiset ovat ekaluokkalaiselle. Poika valitsi itse lankakopastani lankanyyttejä ja pyysi että neuloisin niistä hänelle sukat. Toki poika sai itselleen uudet sukat :)

6 kommenttia:

 1. Mullakin on sukkaikävä !! Tuntuu jotta kaik on tällä hetkellä pyykissä tai tahtovat reikiintyä. Uusia olisi alettava tekemään.

  Meilläkin kynttilät ja vispipuuro. Nyt tahtoo sämpylöitä :-)

  VastaaPoista
 2. Villasukat ovat ihania. Pitkävartisia olen käyttänyt vielä vaan iltaisin ja aamuisin. Päivisin olen pärjännyt vielä ohuilla, lyhytvartisilla villasukilla. IHanaa kun vielä on sitä lämpöäkin riittänyt. Uunituoreet sämpylät kyllä maistuvat. EIlen nautittiin uunituoreesta pullasta. On sekin vaan hyvää ;))

  VastaaPoista
 3. Huutava villasukka pula on täällä osoitteessa, täytyisi alkaa tekemään!

  Minusta on ihanaa kun on syksy, lokakuu on ehkä se kaikista ihanin kuukausi ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun pitäisi vielä tehdä tytöille villasukat. :) Alkaakin olla jo ihan syksyistä :)

   Poista
 4. pitkät sukat pitäisi itsekin taas tehdä.. nyt on työn alla jotain muuta :) mutta villasukat jalassa on paras, ja lämpöinen sämppäri tai pulla kädessä ja tuli joko kynttilässä tai takassa tai molemmissa, niin ah <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Siinä on aika monta hyvää juttua. Ja kaikki yhdessä: jes! :)

   Poista