maanantai 28. lokakuuta 2013

Omassa nuoruudessa..


Meillä oli yläasteen aikoihin aina ns lettilapaset. Siellä alla toiset lapaset/sormikkaat lämmittämässä. Minulla oli valkoiset. Ihan kaupasta ostetut.

Nyt esikoinen toivoi että neuloisin hänelle sellaiset lapaset. Muistin ottaneeni ohjeen joskus Novitan lehdestä talteen. Esikoinen sai valita kaupasta mieleisen värisen kerän Huopanen lankaa ja tein hänelle lapaset.

Paksulla langalla ja puikoilla (8mm) lapaset valmistuivat hetkessä. Letin värit määräytyivät sen mukaan mitä Isoveli lankoja minulta sattui löytymään. Nuo onneksi kelpasivat pojalle.

Eivät taineet nämä lapaset jäädä tähän, koska mieskin sitten nuo nähdessään tilasi itselleen omat. Pitää vaan ostaa Huopasta lisää, miehen toiveissa mustat :)

Keittiön pöydän pintaa ei meillä juurikaan näy, tämä toimii piirtelypaikkana. Varsinkin tytöt piirtävät aamusta iltaan, pojatkin käyvät välillä omia juttujaan piirtelemässä. Tässä on pino paperia, värityskirjoja, kyniä... Jatkuvasti esillä. Välillä vaan raivataan tilaa syömiselle ;)

4vuotiaan kuumeilu jatkuu, joten rauhallista menoa pidetään yllä. Piirtäminen onkin hyvää kotipäiväpuuhaa.

4 kommenttia:

 1. Hih. Minä olisin lapsena niin halunnut tuollaiset valkoiset lapaset leteillä. Mutta ei mummu ei kutonut sellaisia. Hienoja lapasia teki, mutta harmaita ja punaisia lähinnä. Eikä lettejä.

  VastaaPoista
 2. :) Monilla tosiaan oli meidän lapsuudessa tuollaiset lettilapaset :) Ja taitaa nyt taas olla kun noita ohjeita alkanut olla lehdissä ja esikoinen 9v osasi sellaisia toivoa :))

  VastaaPoista
 3. No voi ie, olette sitten Esikoiseni ikäisiä, äiti niitä ahkeroi koko suvulle ja minulla on muuten vieläkin käytössä hyvin lumitöissä huopuneet:) Nättejä ja lämpöisiä ovat, kiva että ovat tulleet uudelleen suosioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä todella kivan näköisiä. Ihanaa että ovat taas tuleet suosioon :)

   Poista