sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Paidasta mekko...
ja madosta kukka.

Helmin puuvilla"paita" valmistui vihdoin. Ohje sk-lehdestä 5-6 2010, malli nro 20 lapsen matopaita.

Kuten aikasemmin mainitsin, huomasin neuloessani että käsialani on jälleen kerran suurta ja paidasta tuli leveä.. Paidan valmistuttua se näytti hassun leveältä, ei hyvältä ja päätinkin tehdä siitä mekon jolloin leveys ei haittaa. Poimin alahelmasta pyöröille silmukoita ja jatkoin ainaoikein neuletta. Helmaan virkkasin vielä punaisella reunan.

Alkuun oli tarkoitus tehdä paitaan (mekkoon) sama matokuvio kuin lehdessä mutta päätinkin sitten virkata kolme kukkaa ja ompelin kukkien keskelle pienet napit.

Ja lopputulokseen olen tyytyväinen! Kannatti vähän muutella lopputulosta! :)

Lankana mandarin petit, 3mm pyöröt.

10 kommenttia:

 1. kannatti muutos! hieno tuli!

  VastaaPoista
 2. kiva kesämekko, muutokset kannatti :)

  VastaaPoista
 3. Siitähän tuli hieno ja ihanan värinen! Minä kun teen Pikkumiehelle liian isoja neuleita, niin ne joutuvat odottelemaan käyttäjän kasvamista. Tytöille on helppo muuntaa mekoksi. :)

  VastaaPoista
 4. ihana kesäinen mekko! yhdyn edellisiin; muutokset kannatti! :D

  VastaaPoista
 5. Ihana mekko! Pirteän näköinen.

  VastaaPoista
 6. mirka ja cherry, kiitos paljon :)

  VastaaPoista
 7. Kiva mekko! Oikeat puutarhavärit :)
  Oletko kokeillut mallitilkun kutomista, kun aloitat työtä? Esim. puoli numeroa pienemmät puikot voisivat auttaa koon saamisessa kohdalleen, jos tiedät käsialasi olevan suurehko.
  Toisaalta aikakin ratkaisee ongelmaa, kun käyttäjät kasvavat koko ajan sopivamman kokoisiksi ;)

  VastaaPoista
 8. sari, Kiitos! :)
  Kerran olen malttanut tehdä mallitilkun, muuten taidan olla siihen liian malttamaton.. :P vaikka säästyisihän sillä monilta "pettymyksiltä". Sitä olen välillä tehnyt että olen ottanut työhön 1/2- 1 numeroa pienemmät puikot ja välillä se auttaa. tai sitten otan työhön silmukkamäärän pienemmästä koosta ja teen kuitenkin pituuden isomman mukaan.. kaikkea kokeillaan.. :)

  VastaaPoista