sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

vauvanpeittoTänään on rv 37+0 eli 38. raskausviikko alkoi. tuleva synnytys ja pienokainen ovat aina vaan enemmän ja enemmän mielessä. Öisin tulee valvottua kun ajatukset karkailevat ja päivisin suunnittelen ja mietin. pesänrakennusvietti on suurimmillaan. Eilen raivasin tilaa pikkuisen pinnasängylle (vaikka varmasti taas nukkuu alkuun perhepedissä kuten jokainen pikkuinen. Ja Helmikin nukkuu siinä vielä osan yöstä <3) Olen laitellut vaatteita valmiiksi, miettinyt mitä pitää vielä hankkia ja ottanut sairaalakassin esille. Siivousintokin on suurta, jotenkin haluaa että kaikki on (suht) siististi kun pikkuinen syntyy. Mulle tulee aina vielä kova sisustusintokin päälle.. Mies eilen naureskelikin lapsille että äidin pitäisi pian saada vauva syliinsä että lopettaa ton hössöttämisen.. :D Tänäänkin olen mm hionnut ja seuraavaksi maalaan.. ;D
Toisaalta hössötän mutta toisaalta taas mieli on aina vaan enemmän ja enemmän omassa itsessä, vauvassa, perheessä. Välillä tekee vaan mieli käpertyä tähän, ottaa lapset kainaloon ja olla vaan. Ihanaa ja jännittävää aikaa.

Viime viikolla sain isoäidinneliöistä virkatun vauvanpeiton valmiiksi. Aloitin sen jo talvella joten kauan sitä tein mutta vihdoin valmis ja olen lopputulokseen tyytyväinen. peittoon on käytetty kirppikseltä löydettyjä puuvillalankoja sekä novitan tennesseetä ja cottonia. 4mm koukku.

Haluaisin tehdä vauvalle puuvillalangasta myssyn. sellaisen joka on sopiva vastasyntynelle. Löysin novitanlehdestä ohjeen ja tein myssyn sillä. 3mm puikot ja novitan cotton lankana. Siitä tuli hieman (!!) iso. sopii helmin päähän.. :D no, tein sitten toisen 2mm puikoilla ja tennesseellä. Se on kyllä pienempi mutta sekin näyttää vähän isolta..

oisko kellään mitään hyvää ohjevinkkiä vastasyntyneen vauvan puuvillaiseen myssyyn..?

uusi työ hyppäsi aamulla puikoille.

p.s. pieneen kesäarvontaan voi vielä osallistua! :)

6 kommenttia:

 1. mitäs siellä oikein hiotaan ja maalataa? :)
  ihana peitto!!!ihana!!!!!osaisimpa minäkin noita isoäidinneliöitä.
  kivoja pipoja oot tehnyt.harmi että tuli liian isoja, ompahan helmillä pipoja. :)

  VastaaPoista
 2. http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=b18&d_id=1&lang=fi

  tee tälläinen, ois musta ainakin ihana myssy. :)

  VastaaPoista
 3. paljon olet touhunnut :) ihana on tuo peitto <3 mulla ei kanssa tuo koukku oikeen pysy kädessä, ala-asteella tein sen yhden pakollisen isoäidinneliön, samassa ajassa kun tiia teki olikos se nyt pöytäliinan vai peiton.. no kuiteski.. neulominen on helpompaa ja mukavampaa ja nopeampaa ja.. no se siitä ;)
  ihania myssyjä <3

  VastaaPoista
 4. Suloinen vauvanpeitto, sen alla on sitten ihana pienen köllötellä. :)

  En tajunnutkaan, että aika on mennyt niin nopsaan ja pikkuinen voi syntyä melkein milloin vaan (toivottavasti ei kuitenkaan ihan vielä...). Mutta ehkä viimeistään kolmen viikon päästä, jännää. :)

  VastaaPoista
 5. Mä en löydä mitään valmista sopivaa myssyohjetta tähän hätään...
  Tuo peitto on nätti!

  VastaaPoista
 6. tiny, Keittiönavohyllyä innostuin laittamaan :)Ne on helppoja tehdä, siis noi neliöt, koita ihmeessä :)Kiitos ohje vinkistä <3

  pumpsi, Tykkään kyllä virkkaamisesta ja neliöt helppoja tehdä mutta tuli niin paljon taas muita töitä väliin että siksi kesti.. ;) mullakaan ei kyl ennen virkkaaminen luonnistunut, muistan kun ala-asteella piti joku pieni pitsiliina virkata ja siitä tuli aika.. ööö.. mielenkiintoinen... :D

  nzqu, Joo, vielä saa pikkuinen masun puolella vahvistua <3 Mutta pian, hyvinkin pian voi olla jo sylissä <3

  tiia, Kiitos <3

  VastaaPoista