keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Tonttupipo

Mä oon miettinyt monta vuotta että olisi kiva neuloa lapsille tonttupipot. Niinkuin tonttulakit mutta villalangasta että niitä voisi käyttää ulkona, varsinkin joulunaikaan. Joka joulu olen niitä mietiskellyt mutta en tiedä miksi en ole saanut aikaiseksi tehdä. Vihdoin sain kunnon inspiraation toteuttaa ajatukseni kun näin nämä apinalandia-blogin Nonnan tekemät tonttulakit. Helmi sai ensimmäisen tonttupipon. Pojat kun näkivät tämän niin ilmoittivat haluavansa myös sellaisen :) Joten näitä on tulossa lisää.

Virkkasin 7veljestä-langalla 3mm koukulla lakin. Siihen tein tupsun novitan ihanan pehmoisesta palma-langasta. Virkkasin vielä ketjusilmukoilla nauhan jonka kiinnitin rusetiksi tupsun juureen. Rusetissa roikkuu kaksi kulkusta joten tonttupipo kilisee kivasti tytön liikkuessa.

Eilen kodin täytti joulupipareiden tuoksu. Lapset saivat painella pipareita sekä koristella ne. Mukavaa touhua.

p.s. Helmi-prinsessa on kovaa vauhtia saamassa prinsessaleikkeihinsä toisen pikkuprinsessan. Rusina halusi eilen kruunun päähänsä. :D

3 kommenttia:

 1. Tosi ihana toi tonttuhattu!!!!! Tekee mieli tehdä meidänkin pojalle tuommoinen. Herkullisia pipareita.meidänkin pitää varmaan joku kerta koristella meidän tekemät piparimme...nyt ei ollut mitäään millä koristella.

  VastaaPoista
 2. ihana tonttuhattu <3 mullakin on ollut mielessä, että pitäis tehdä, mutta se on jäänyt.. mutta virkkaus ei ole mun juttu, niin tämä ohje ei omalta osaltani toteudu.. söpöjä pipareita uusilla muoteilla ;)

  VastaaPoista
 3. tinyangel, Kiitos. :) Ne on kyllä hyviä ilman koristelujakin. mut lapset tykkää hirmusti koristella. onneksi on vielä joulunaikaa jäljellä joten tekin ehditte vielä moneen kertaan koristelupuuhiin <3

  pumpsi, kiitos :)neuloenkin saisi varmasti kivoja. jotenkin tossa tonttupipossa vaan itse koin ton virkkaamalla tekemisen helpommaksi :)

  VastaaPoista