tiistai 14. syyskuuta 2010

Omppuja


Tein aikoinaan 19vuotiaana kalenterin. Olin päiväkodissa työharjoittelijana ja sieltä sain sen idean. Nyt se on ollut meillä kotona käytössä. Tosi kiva, suosittelen ;)

Eilen Rumpalin ollessa eskarissa ja tyttöjen nukkuessa, minä ja Peikko päätettiin tehdä omppupiirakka. Hain pihapuusta omenoita ja ryhdyttiin hommiin. Peikko on innokas leipuri, osasi hienosti rikkoa kanamunankin joukkoon. Parasta pojan mielestä on taikinakulhon kaapiminen omaan suuhun :)

tehtiin todella helppo ja nopea (ja hyvä! ) omenapiirakka:
100g voita
1,5dl sokeria
1 muna
1,5dl jauhoja

Aineet sekaisin. Sitten desin verran taikinaa säästöön. Lopputaikina levitetään voideltuun vuokaan, omput päälle. ripottelin päälle vähän sokeria. Sitten vielä se desin verran taikinaa ripotellaan kakun päälle. Uunissa 200astetta, 30min.

Tosi hyvää. Kaikki syötiin hetkessä. Loppupalaa piti säästellä väkisin isille, että sekin sai töistä tullessaan. Lupasin tehdä tänään uuden piirakan! :D

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun saat omasta puusta poimittuja omppuja :) Mulla toistaiseksi vähän haastavaa, kun parveekkeella kasvaa huonosti nuo puut ;)

  Mutta tein viikonloppuna ihan kaupan omenoista piirakkaa, johon laitoin myös vadelmia! Tuli muuten hyvää!

  VastaaPoista
 2. Se on omppuaikaa nyt. Varmaan hetkessä noin hyvänäköinen piirakka löytää pienet suut. Ja miksei isommatkin. Ovat omput ainaskin puhtaita, kun omasta puusta saa ottaa. Kivoja päiviä sinun perheellesi. murmeli

  VastaaPoista
 3. juliet, On se kiva juttu kun on omassa pihassa puut ja pensaat <3 Kuulostaa hyvältä piirakalta <3

  murmeli, ihan totta. kiva syödä oman pihapuun puhtaita omppuja <3 kiitos samoin <3

  VastaaPoista
 4. Rupesi tekemään mieli omenapiirakkaa, kun noita kuvia katselin. Taidanpa mennä anopin omenapuilla käymään :) Omissa puissa oli vaan muutama omena.

  VastaaPoista