keskiviikko 8. tammikuuta 2014

leivotaanEilen oli leipomispäivä. Tein Marttojen ohjeella hyvää leipää. Se oli sellainen nopeaa arjessa ohje.. Ja olikin helppoa ja hyvää! Uunituoreena ihan parasta. Tässä ohjeessa on hyvää se että leipää ei kohoteta kuin kerran 15min. Ja että kun ei tehdä pikkusämpylöitä niin ei mene pyörittelemiseenkään aikaa. Sekoitetaan ainekset keskenään, kohotetaan 15min. Taikinasta kaksi kasaa pellille. Uuni 250 ja leivät samantien kylmään uuniin. Samalla kuin uuni lämpenee, leivät kohoaa! Uunissa 45min. Voita päälle ja voi kun on hyvää!

Sitten leivottiin vielä juustokakku ja vietiin se illalla mummille ja papalle (anoppilaan) kahvipöytään. Miehen isällä oli syntymäpäivä. 7v halusi vielä käydä omilla rahoillaan ostamassa papalle lahjan. Haki suklaarasian ja ruusuja. Ihana poika.

Illalla tyttöjen mentyä nukkumaan, minä lähdin vielä Alinan kanssa ilta lenkille. Molemmilla heijastinliivi. Tuo koirien heijastinliivi on kyllä hyvä keksintö! Harmi kun meillä on vain yksi sellainen, mutta useimmiten me käydäänkin erikseen lenkeillä, joten koira saa vuorollansa liivin päälle. Minä lenkitän Alinan ja mies Taiston. Ja toinen on lasten kanssa kotona. Ihanaa kun minullakin nyt oma lenkkikaveri!

Ainiin! Alina tuli eilen 6kk! Puolivuotias pikkuneiti siis jo! :)

2 kommenttia:

  1. Meilläkin paistui eilen leipä, arki koittanut senkin osalta. Teen leivän "omasta päästä", hyvin samanmoisesti kuin sinun ohjeesi. Puol litraa vettä (sen määrän jaksaa käsi vaivata), tilkka siirappia, jauhoja kaapin tarjonnan mukaan kera pussillisen kuivahiivan, tilkka öljyä. Uuni päälle ja leipätaikinakulho odottelemaan. Sitten taikinan kippaus pellille ja paisto. Namskis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa. Uunituoreleipä on kyllä hyvää!

      Poista