lauantai 15. maaliskuuta 2014

Hupputakki
Eilen vietimme pari tuntia ulkona. Minä, tytöt ja elukat. pojat olivat koulussa. Tytöt leikkivät hiekassa, minä hörpin kahvia rappusella istuen. Helga tuli tarkistamaan onko äidin kupissa jotain herkullista. Ei ollut possun mieleen :)

Tytöt menivät keinumaan. Minä antamaan pienimmälle vauhtia. Annoin alkuvauhdit ja tyttö alkoikin ottamaan itse vauhtia. Uusi taito! Tytöillä oli vielä pitkät leikit takapihalla. Minä katselin heitä, vilkuttelin. Kävelin ympäri pihaa. Hengittelin. Nautin. Katselin kerääntyviä pilviä, tunsin tuulen voimistuvan. Tiesin mitä se tuo tullessaan- Päätin vielä nauttia auringon säteistä ja kevään tunnusta..

Menimme sisälle ja päätin leipoa marjapiirakan. Jääkaapissa oli vanhentuva maustamattoman jugurtin loppu, siitä saa ihanan maistuvan piirakan!

Söin piirakkaa, join teetä ja viimeistelin pienimmän puuvillaisen hupputakin. Aloitin sen jo vuosi sitten mutta sitten työ jäi. Loppusuoralle. Nyt valmis, onneksi sopii hyvin vielä. Sain tuohon takkiin kulutettua lähes kaikki puuvillaiset lankani. Noita lankoja ostin joskus ystävän kanssa poistomyynnistä. Puiset napit. Ne ovat ainakin äidin mieleen, tyttö vähän kyseli että miksi aina tuollaiset napit. Seuraavaan tytön takkiin siis riemukkaammat napit!

Ennen saunaa lähdin Alinan kanssa lenkille. Ajattelin meneväni teitä pitkin ja laitoin lenkkarit jalkaan. Mieli muuttui metsää ohittaessa ja hyppäsimme ojan yli metsään! Lenkkarit siellä vähän huono vaihtoehto, sukat hieman kastuivat, mutta en välittänyt. Niin nautin. Katselin ja kuuntelin. Juttelin Alinalle. Pikkuneiti on alkanut kulkemaan kivemmin hihnassa, lenkit ovat nykyään ihan mukavia tuon karvakaverin kanssa ;) Pikkutyttö tuli tässä kuussa 8kk.

Kotona lösähdin vielä hetkeksi sohvalle ennen sitä saunaa. Sain heti kaverin. Helga hyppäsi vierelleni, tuli syliin.

Tänä aamuna pötköttelin vielä silmät kiinni kun 5v sanoi kirkkaalla äänellä: äiti, siellä on lunta!

En ollut pettynyt, tiesin lumen vielä tulevan. Kurkkasin ikkunasta ja sanoin niinpä onkin! Kyllähän sitä jo kalenteria katsellessa arvasi että ei se kevät tule tänäkään vuonna helmikuussa ;) Nautimme aurinkoisista ihmeellisistä päivistä, mutta nyt taas mennään tällä normaalilla maaliskuulla ;) toivon vaan jo palanneiden lintujen yms pärjäävän.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille. Kyllä se kevät sieltä vielä tulee! :)

4 kommenttia:

 1. Täällä lunta enemmän, kuin koko talvena ollut....olisihan se kevät jo ollut kiva, mutta on vasta maaliskuu, niin tiesihän sen, että lunta vielä tulee..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Lumen tulon arvasi kyllä. Saas nähdä kauan tätä talvea vielä kestää.

   Poista
 2. Ihana takki! Puunapit kivat minustakin ;) Kyllä kevättä odotin jo kovasti. Vaikka arvasin, ettei siitä ilosta voi kauaa nauttia. Lunta tuli enempin kun koko talvena ja kyllä sekin sitten kiva juttu. Päästiin tekemään taas lumilunna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas sataa lunta. Vähän jo eilisen aikana suli pois, mutta lisää tulee..

   Poista