keskiviikko 3. marraskuuta 2010

SadettaSataa. Koko päivän on satanut. On pimeetä ja märkää. En ole mikään sateen ja kylmän ystävä, palelen herkästi. Mutta sitten taas toisaalta on ihanaa. Saa poltella kynttilöitä. Laittaa puita puuhellaan ja pönttöuuniin ja nauttia puun palamisen äänestä ja siitä tulevasta lämmöstä. Saa laittaa pitkät villasukat makkaralle jalkaan ja ison villapaidan. Saa juoda paljon kaikkea lämmintä.

Lapsethan nauttii siitä kun on satanut. Mitä isommat vesilätäköt, sen parempi! Vietiin aamulla Rumpali taksille ja samalla kuravaatteiden pukemisella jäätiin joksikin aikaa pihalle. Lapset saivat hyppiä lätäköissä, voi sitä riemua!

Kirrputoripöytäni on vielä viikon. On siitä pöydältä jotain hävinnytkin mutta samalla kun käyn siistimässä pöytääni niin tulee katseltua niitä muita pöytiä ja herkästi tarttuu jotain mukaan. Mut ihan hyödyllistä....

Tuo ekassa kuvassa oleva kynttilänjalka (1,50e) on kirppislöytö tältä viikolta. Samoin oma ihana velourhupparini (0,75e) sekä Helmin mekko (3e) Viime viikolla löysin Helmille tuon pallosadetakin (uusi, 4e), se tuli tarpeeseen, ei sopivaa ollutkaan. (en tajua mihin poikien vanha sadetakki on joutunut..)

Yhä vaan kesken Rumpalin neuletakki. Jotenkin se töksähti toisen hihan kohdalla. Ei meinaa huvittaa, ei sitten millään. No, pikkuhiljaa sekin valmistuu. Kai.

Vaikka sateinen päivä joskus pistääkin mielen matalaksi, eikä ulos huvittaisi mennä niin tiedättekös. Yksi maailman ihanimmista äänistä on se kun sade ropisee kattoon. Oikein odotan että menen yläkertaan makkariin. Lämpimään peiton alle ja nukahdan siihen ihanaan ropinaan. Siinä ei voi tulla muita kuin kauniita unia..

2 kommenttia:

  1. Vitsi mitä kirppislöytöjä, hienoja kaikki!

    Mä tunnun nykyään palelevan myös tosi herkästi; eilen olin kotona pipo päässä kun oli niin vilu. Patterit kuitenkin ihan lämpimät eikä hengityskään huurua, joten ei pitäis kylmä olla.

    Sateen ropinaa on kiva kuunnella. :)

    VastaaPoista
  2. nzqu, toivottavasti palelemisesi johtuu siitä että ulkona kylmä eikä siitä että olisit tulossa kipeäksi. Pipoa mulla ei vielä oo ollut sisällä päässa :) koskaan :)

    VastaaPoista