maanantai 18. helmikuuta 2013

Palmikkoneule
Tämä neule on aloitettu syksyllä 2009. Silloin sain valmiiksi takakappaleen. Se tuntui silloin vaikealta ja työläältä ja neule jäi pitkäksi aikaa kesken. Oli neljä pientä lasta joista kaksi ihan pientä. Tuntui että aika ja jaksaminen ei riittänyt palmikon tekemiseen. Siihen että piti tarkasti lukea ohjetta, joka kerros käydä läpi silmukka silmukalta. Tuo neule on kuitenkin huudellut minua näiden vuosien aikana moneen otteeseen. olen monesti katsellut keskeneräistä työtä. Etsinyt ohjelehden. Haaveillut siitä valmiina. Kuvio ja langanväri ovat ne jotka eniten houkuttelivat.

Nyt vihdoin otin työn esiin ja suurella innolla tein sen valmiiksi. Siinä ei mennyt kauaa ja oli kiva huomata että näiden vuosien aikana olen kehittynyt neulojana: palmikon tekeminen ei tuntunut enää yhtään vaikealta, työ eteni huimaa vauhtia.

On tässäkin parantamisen varaa, kaulus ei onnistunut ihan niinkuin olisi voinut, harjoitus tekee mestarin. Eikö se niin mene.

Ohje Suuri käsityö-lehdestä. Syyskuu 2009. Lankana isoveli. 6mm puikot.

- - -

Loma jatkuu mukavasti. 2/4 lapsista on lähdössä mökille mummin ja papan kanssa. Minä ja kaksi muuta jäämme kotiin ja keksimme kaikenlaista kivaa tekemistä. lomalomaloma. Ei ole kiire minnekkään!

6 kommenttia:

 1. tosi hienohan siitä tuli! Wau! Mä oon vielä siinä vaiheessa, että palmikko neule on hankalaa...ja tuo sinun näyttää tosi vaikealta tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Kyllähän siinä piti ohjetta seurata tarkasti palmikon kohdalla (tuossa isossa missä menevät ristiin rastiin) mutta lopulta suojui kivasti. Ja pasku lanka on siitä ihanaa että valmistuu nopsasti.. ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihana väri. Mun lemppari. <3

   Poista
 3. Kaunis! Ja väri on myös herkullinen. Paljonko tuohon meni lankaa? Mulla on 4 kerää isoveljeä, ostin ne joskus alesta kun mielessä oli täydellinen ohje - jota en ole kuitenkaan enää onnistunut löytämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en osaa tarkalleen sanoa mitä meni lankaa. Aloitin sen tosiaan tuolloin 2009 ja olin ehtinyt keriä lankakerät palloiksi ja käyttämään niitä vähän muihinkin projekteihin.. Mutta sanoisin että meni neljä tai viisi kerää. Lähempänä varmaan just sitä neljää.Mutta en osaa sanoa riittikö se 4 vai menikö vähän yli..

   Poista