maanantai 24. helmikuuta 2014

VillasukkiaKun olin lapsi/nuori sain joka talvi mummultani villasukat. Sellaiset perinteiset raidalliset. Jämälangoista tehdyt. Mummu kutoi niitä jokaiselle lapsenlapselleen.

Kun olin jotain 18v halusin neuloa villasukat silloiselle poikaystävälleni (nyk mieheni) joululahjaksi. Mummu opetti minulle kantapään.

Mummu ei ole voinut neuloa vuosiin. Nyt mummu täyttää 90v ja oli minun vuoroni neuloa mummulle villasukat. Samalla periaatteella. Perinteiset, raitaiset villasukat jämälangoista (7veikkaa). Ylimmät sukat siis menossa mummulle, menemme tässä joku päivä häntä onnittelemaan vanhainkotiin.

Sain omat villasukkani myös valmiiksi. Lankana Nalle luontopolku- lanka, jonka sain ystävältäni ystävänpäivä lahjaksi.

Eilen oli taas sämpylöiden leipomispäivä. Uunituoreet sämpylät ovat kyllä ihan parasta.

Nyt alkoi taas arki. Kolmasluokkalainen lähti jo kouluun, kohta ekaluokkalaisen vuoro. Oliskohan se mulla sitten loman jälkeisen kaaoksen siivoamispäivä.... ;)

8 kommenttia:

 1. Tosi ihanaa, että viet mummolle sukat lahjaksi...varmasti mummo tykkää♥ ja tulossa jotkin ihanat tuossa puikoilla viellä..:)
  Tuo possu on kyllä mainio..:)

  VastaaPoista
 2. Villasukat ovat kaikin puolin lämmittävä lahja. :)

  VastaaPoista
 3. Just tänään mietiskelin äidilleni että koska koittaa päivä kun mun ON opeteltava kutomaan villasukkia! Se alkaa muotoutua jo unelmaksi :) Oon vasenkätinen eikä äitini, joka kutoo sukkia päivät pitkät, ole pystynyt ilman hikeentymistä(minun)mua lopulta opettamaan.

  Ihana lahja mummullesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskoni on yös vasenkätinen ja muistan kuinka koulussa neulominen oli tuskaa. KUn opettaja ei osannut opettaa vasenkätiselle... Toivottavasti saisit kuitenkin opittua jos niin tahdot! <3

   Poista
 4. Ihania sukkia ja sukkatarina <3
  Arki alkoi. Pientä virittäytymistä vaatii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä arki tarvitsee aina taas totuttelun.. Ihan hyvin tämä kyllä lähti liikkeelle..

   Poista