tiistai 13. heinäkuuta 2010

Kesä!
Rakastan kesää. Jotenkin sitä huoletonta elämää. Ulko-ovi aukeaa aamulla ja suljetaan illalla. Pojat juoksee aamulla ulos, illalla huudetaan ne sisälle. Kesävarpaat on mustina koko perheellä, kenkiä ei tarvita.

Eilenkin pojat juoksi pihalle jo 6.30. Jossain vaiheessa kuulin sisälle kiljumista ja nauramista ja katselin sitten ikkunasta kun pojat olivat riisuneet itsensä alasti, ottivat kaivosta vettä ja ämpäreillä ja kastelukannuilla kastelivat itseään ja toisiaan. Juoksivat ympäri pihaa ja nauroivat. Katselin heitä hymy huulilla, lämpö sydämessä. Tää on just sitä.. Elämää.. <3

Kaivokuvassa näkyy eilen valmiiksi saatu pieni neuletyö: tiskirätti bambulangasta. sininen osio helmineuletta, turkoosilla virkattu reunat.

Olen ihan ihmeissäni tuon pienen Rusinan kanssa. Hän nukkuu! Oon kyllä koputellut kaikki puut mitä löydän, ei paljon uskalla ääneen sanoa ettei lopu siihen.. Meillä on kaikki kolme aikaisempaa lasta heräillyt vauvoina öisin 2h välein. Rusina on jo kahtena yönä nukkunut Todella hyvin, vain yksi syöttö yöllä. Ihmeellistä... :) :) Tiedän että ne heräilyt kuuluu asiaan ja niitä tulee vielä olemaan ja paljon mutta nyt nautitaan näistä öistä. :) ( ja Helmikin saattaa vielä heräillä öisin 1-2 kertaa joten ei tässä kuitenkaan liikaa pääse nukkumaan.. ;D )

Virkkaajat, Hoi!
Onkos se niin että virkkuukoukku on noin kokoa pienempi kuin mitä puikot olisi samalla langalle? kun teen pylväillä niin siitä ei tule sellaista tiheetä, vaan reikäistä. Eli onko kyse siitä että koukun pitäisi olla pienempi... :P

5 kommenttia:

 1. Ainakin minun käsialalle sopii hieman pienempi koukku. Kokeilemalla saa selville minkäkokoisella koukulla tulee sopivaa jälkeä. En tiedä sitten miten vaikuttaa virkattavan kokoon kun en tee juuri mitään ohjeen mukaan.

  VastaaPoista
 2. mäkään en oo mikään ohjeista virkkaaja, mutta minusta sen menee, niin että mitä löysempi käsiala noin muutenkin ni sen pienempää koukkua kannattaa käyttää.Eli suosittelen valitsemaan hieman pienemmän koon mitä puikkosuositus on.

  Ihanaa kesä!!! Mä nautin kanssa suunnattomasti. Tänä vuonna onkin ihan erinlaista kun oon kotona ja mulla on tuollainen vilpertti seuranani. viime kesänä kun oli vielä kovin pieni eikä osannut istuu/leikkii.Nyt jo juosta viiletttää pitki pihaa!

  Onnea hyvistä öistä! Mun toive toteutui, et vauva olis nukkuvampaa sorttia! <3 Saat sinäkin edes hieman huilia.Mä jouduin silloin herää sen ekat n.2kk 30min-1h välein ni se oli kyllä TOSI raskasta!

  Tuleeko mistä langasta parhaita tiskirättejä? Tekis mieli tehdä semmoisia itsellenikin. :)

  VastaaPoista
 3. kiki ja tiny kiitos koukkuvinkeistä :)

  tiny, tää kesä ja lämpö on kyllä ihanaa!! en valita kuumuutta yhtään. ihanaa <3 sulla onkin ihana vilpertti seurana nyt. on ihanaa kun pieni nukkuu, itekin kun tottunut siihen että vauva heräilee ja usein.. bambulanka (saa esim anttilasta) on hyvää. siinä on hyvä imukyky. mut muutkin puuvillalangat käy. oon tehnyt esim tennesseestäkin ja käyttänyt ja hyviä on nekin :)

  VastaaPoista
 4. Mikä ihand pieni ihminen ja pikkuiset varpaat! Sydämemlliset onnitettulut !

  VastaaPoista