lauantai 5. maaliskuuta 2011

eka virkkaus


Esikoinen on jonkin aikaa puhunut että haluaisi itse virkata pitkän madon. Tänään sitten hain langan ja koukun. Ensin otin 7veikkaa ja 3,5mm koukun. Näytin kuinka ketjusilmukoita virkataan. Ei meinannut onnistua ja esikoisen innostus loppui lyhyeen. Sitten keksin että koitetaan paksulla langalla ja isolla koukulla, niin olisi helpompi. Ja jo alkoi sujua! Poika jaksoi virkata pitkään ja saikin pitkän pötkön jo aikaseksi. Ja aikoo vielä jatkaa työtään.

Aamulla mulla oli jämäkerä bambua, päivän mittaan se muotoutui tiskirätiksi. Annan sen siskolleni. Sisko pyysi jokin aika sitten lisää neulottuja rättejä. Pari annoin viime kesänä nimpparilahjaksi. Tuo ei oikein ole siskon värinen mutta tein silti kun tuon väristä bambua sattui olemaan. Ehkä teen vielä muutaman "oikean" värisen lisää kunhan saan lisää tuota lankaa ostettua.

tiskirätti

ohje: oma. neulottu ainaoikeaa, virkattu reunus.
lanka: bambu & luxus cotton
puikot: 3mm
koukku: 3,5mm

Teen kirjoneuletyötä. Mulla pussillinen erivärisiä keriä joista työ kehittyy. Kivaa vaihtelua. Aika hidasta puuhaa, mutta mielekästä kun saa vaihdella väriä jatkuvasti niin ei kyllästytä. (Päättely kyllä kauhistuttaa jo etukäteen..)

Taas saatiin nauttia ihanasta aurinkoisesta kelistä. Kävin vaunuttelemassa tunnin lenkin. Ihanaa oli päästä kävelemään. Siitä tykkään.

5 kommenttia:

 1. Ihania laukkuja tuolla aiemmin esittelit!

  Novitan Bambua ei kai enää valmisteta, jostain saattaa vielä löytyä. :( Mulla on muutama jämäkerä sitä vielä tallessa, että pari rättiä voin vielä tehdä.

  Mun 3,5-vuotias haluaisi kovasti neuloa ja virkata (täytyy olla varovainen, kun laskee käsityön jonnekin, pian siellä voi olla innokas pieni mies räpeltämässä!). Olen luvannut, että sitten kun osaa nimensä kirjoittaa niin voin opettaa virkkausta. Yksi päivä annoin sitten kokeilla trikookuteen virkkausta, mutta kerän aukikierittely taisi olla kivempaa. :) Ehkä pitäisi odottaa vielä pari vuotta...

  VastaaPoista
 2. nzqu, Voi ei. en tiennytkään että bambua ei enää valmisteta. mikä pettymys. :/ Ihanaa innokkuutta lapsilla :D

  VastaaPoista
 3. ihana matonen <3 siitä se innostus lähtee :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että pikkuinen on innostunut virkkaamisesta. yks helppo virkkaus tyyli on kanssa sormivirkkaus eli vedetään silmukan läpoi sormella lanka ;)

  Mä huomsin kanssa, että novita ei valmista enää bambua. Onneksi sitä saa muista merkeistä vielä.

  VastaaPoista
 5. pumpsi, niinpä :)

  nirppu, kiitti vinkistä. :)

  VastaaPoista