torstai 19. huhtikuuta 2012

Sairastuvalla









Ollaan sairasteltu täällä koko perhe. Nyt jo paremmassa kunnossa, kiitos lääkkeiden. On ollut kuumetta, silmätulehduksia, itselläni poskiontelot taas kiusaa.

Sain äidiltäni ihanan vanhan liinan. Finlaysonin. Tykkään kovasti. Ihanaa kun sieltä saa välillä heidän vanhoja juttuja, pidän niin kovasti vanhasta tavarasta.

Onneksi ollaan saatu koko perhe lähes kuntoon ja olemme lähdössä pienelle reissulle. Halusin sinne mukaan harmaita/mustia korviksia ja sellaisia ei multa löytynyt, joten tein sellaiset. Tein samalla sitten kahdet, onpahan vähän vaihteua. Itse tykkään enemmän noista joissa isot ruudut. Koruissa käytetty hopeoituja osia sekä kivihelmiä.

Iloisia hetkiä viikonloppuun,

Sade

8 kommenttia:

  1. Ihanaa reissua, jos siellä jo olette! <3 Mihin päin reissailitte?

    Tässä tulis nyt näitä viime aikoina kokeilemiani uusia reseptejä ainakin yksi tähän hätään :)

    Päärynäinen broilerikastike (4 annosta)

    300 g broilerin fileesuikaleita
    ripaus suolaa
    ripaus rouhittua mustapippuria
    1 rkl chilitahnaa
    1 prk päärynäkuutioita omassa mehussa
    1 parsakaali
    1 prk kolmen juuston ruokakermaa
    1 rs kirsikkatomaatteja (jätin pois, koska mies allerginen)
    tuoretta basilikaa (jätin pois)

    Lisäksi
    300 g fettucine-pastaa

    Paista broilerisuikaleet kypsiksi pannulla ja mausta suolalla, pippurilla ja chilitahnalla. Valuta päärynäkuutioista liemi. Pilko parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Keitä parsakaalin varsia muutama minuutti ja lisää sitten kukinnot ja keitä muutama minuutti. Valuta keitinvesi pois. Nosta takaisin kattilaan varret ja osa kukinnoista. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kattilaan ruokakerma, broilerisuikaleet ja päärynäkuutiot. Anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää joukkoon loput parsakaalin kukinnot, halkaistut tomaatit ja runsaasti hienonnettua basilikaa. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile kastike pastan kanssa.

    Nams :)

    VastaaPoista
  2. Sitten yksi jälkkäriosastoon kuuluva, joka oli todella herkullinen :)

    1 ps pekaanipähkinöitä
    2 banaania
    1 rkl sitruunanmehua
    2 kananmunaa
    1 3/4 dl sokeria
    2 1/4 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1 tl kanelia
    1 tl vanilliinisokeria
    suolaa
    1 1/2 dl juoksevaa margariinia

    Koristeluun
    kanelia ja kaakaojauhetta

    Lisäksi
    1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

    Rouhi pähkinät veitsellä. Viipaloi banaanit ja mausta ne sitruunanmehulla.
    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon.
    Ota pähkinärouheesta 3/4 dl talteen. Lisää loppu pähkinärouhe taikinaan vuorotellen rasvan kanssa.
    Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm) ja asettele päälle banaanit. Ripottele pinnalle talteen otettu pähkinärouhe. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
    Siivilöi tortun päälle kanelia ja kaakaojauhetta. Tarjoa vaniljakastikkeen ja teen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tämän nimi oli siis Pekaanipähkinä-banaanitorttu :)

      Poista
  3. Sitten väliin taas ruokaohje :) Tämäkin oli tosi herkullista.

    Juustoinen appelsiinilohi (5 annosta)

    1 (n. 800 g) kirjolohifilee
    1 tl raastettua sitruunankuorta
    2 rkl sitruunamehua
    1 tl sitruunapippuria
    1/2 tl suolaa

    Kalafileen päälle
    3 eriväristä paprikaa
    1-2 rkl juoksevaa margariinia
    1 prk (3,3 dl) ruokakermaa
    1/2 rasiaa Viola-appelsiinituorejuustoa

    Poista fileestä nahka ja ruodot. Huuhdo filee ja laita uunivuokaan. Voit halutessasi leikata sen 5-6 cm:n annospaloiksi.
    Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen ohut pintakuori raastimen hienolla terällä. Sivele fileen pintaan ensin sitruunamehu, lisää sitten sitruunankuori, sitruunapippuri ja suola.
    Kypsennä 175 asteessa 15 min.
    Leikkaa paprikat kuutioiksi. Kuullota niitä n. 2 min Oivariini rasvassa. Mausta myös paprikat ripauksella suolaa (1/4 tl) ja sitruunapippuria (1/4 tl). Lisää kerma ja tuorejuusto. Anna kiehua pari min välillä sekoitellen.
    Kaada kastike fileen päälle.
    Kypsennä vielä uunin keski-/alaosassa 20-25 min tai kunnes kypsä.
    Tarjoa perunoiden ja kasvisten tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

    VastaaPoista
  4. Sitten vuorostaan jälkkäriä :) Naputellaan nyt monta kerralla :D Tätä tein joulun aikaan, oli ihanaa.

    Piparkakkujäädyke (n. 8 annosta)

    0,5 dl sokeria
    3 keltuaista
    0,5 tl inkivääriä
    0,5 tl neilikkaa
    2 dl kuohukermaa
    2 rkl vaniljasokeria
    1,5 dl ranskankermaa
    8-10 piparkakkua

    koristeluun marjoja

    Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Mausta vaahto inkiväärillä ja neilikalla. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri sekä ranskankerma. Yhdistä vaahdot. Murskaa piparkakut ja kääntele puolet muruista seokseen.
    Kaada massa kelmulla vuorattuun kakku-tai leipävuokaan (itse käytin pyrex-vuokaa), ripottele väleihin piparkakkumuruja ja anna jäätyä pakastimessa yön yli (tämä on se vaikein vaihe henkisesti :D).
    Ota jäädyke huoneenlämpöön 10-15 min ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke vadille, koristele piparkakkumuruilla ja marjoilla.

    Ja vielä yksi ruokaohje, joka oli todella herkullinen myös ja helpoin näistä:

    Banaani-sinihomejuustobroileri (4 hengelle)

    4 broilerinfileetä
    2 banaania
    1 pss aurajuustomuruja
    2 dl ruokakermaa

    1. Leikkaa broilerinfileisiin poikkisyin kapeita viiltoja.
    2. Nosta broilerinfileet uunivuokaan.
    3. Viipaloi banaanit. Levitä viipaleet fileiden päälle.
    4. Ripottele aurajuustomurut fileiden päälle. Lisää ruokakerma.
    5. Paista broilerinfileitä uunissa 225 asteessa n. 25 min.
    6. Tarjoa broilerin kanssa raikasta salaattia ja keitettyä riisiä.

    Ihan seitsemää en vielä oo näköjään kokeillu, tuun lisäämään ne pari sitten myöhemmin :)

    VastaaPoista
  5. Ihanaa reissua! Toivottavasti olette kaikki jo terveenä.

    VastaaPoista
  6. rva vaaksanheimo, kiitos!

    Juliet, kiitos resepteistä! Kuulostaa hyviltä. :)

    tinyangel, Kiitos.

    VastaaPoista