torstai 24. lokakuuta 2013

Jättiraitapeitto







Äitini on innostunut neulomisesta. Onkin jo neulonut monta peittoa ja kaulahuivia. Hän on neulonut kivan jättiraitapeiton. Katselin sitä siellä kyläillessämme ja päätin tehdä samanlaisen (erivärein)! Kyselin äidiltäni ohjeen ja aloin neulomaan.

Peitto neulotaan 4mm puikoilla. Silmukoita n 150. Kuusi kerää 7veljestä lankaa. 1kerä=1raita. Eli kun kerä loppuu niin vaihdetaan toiseen kerään/väriin.Peitto on helmineuletta.

Sain omani tänään valmiiksi. Valitsin kolme väriä: harmaa, petrooli ja ruosteen punainen. 

Peitto on reilun kokoinen, siihen on ihana käpertyä sohvalle.

Tässä samalla esittelen meidän uuden penkin, jonka minä ja mies teimme tuossa pari viikkoa sitten. Idea ei ole oma, näitä ovista tehtyä penkkejä/sohvapöytiä on nähty muissakin blogeissa.

Meidän liiterissa oli vanha kapea ovi. Mies irrotti sen saranoista. Minä putsasin ja maalasin. Mies kiinnitti oveen jalat. Teimme niistä aika tukevat koska ovi on vanha joten ajattelimme sen kestävän näin paremmin painoa kun tuki menee alla koko matkalla.

Uusi penkki on ollut kovassa käytössä. Siinä on istunut lapsia rivissä, Mies pötkötellyt. Minä istunut. Ekaluokkalainen nukkui siinä kaksi yötä syyslomalla. Ja on siinä pikkukoirakin pötkötellyt. :)

Nyt kun kuvasin sitä niin otin kaikki ne pehmusteet siitä päältä pois että ovi näkyisi. Normaalisti siinä on meidän entisen sohvan sohvatyynyjä päällä niin on ihanan pehmoinen istua ja jopa nukkua! ;)

pst. kuten viimeisestä kuvasta näkyy, niin Helgakin hyväksyy uuden tulokkaan. :)

9 kommenttia:

  1. Mullakin on peittokuume. Siinä vain yksi mutta...mitenkä sen ikinä jaksaa kutoa valmiiksi :-D
    Kaunis peitto ja kätevän näköinen penkki.
    Jaaa aina yhtä suloiset karvapallerokuvat, voi noita teidän "sohvaperunoita" <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli toi pitkään! :) Halusin neuloa peiton mutta se tuntui ylitse pääsemättömän isolta urakalta. Mutta kun näin tuon äitini peiton niin ihastuin sen ulkonäköön ja siihen kuinka helppo se on tehdä! Ei tarvitse yhdistellä paloja ja saa erivärejä kuitenkin. Mutta kun väritkin vaihtelee vain kerän loputtua niin päättelemistäkään ei ollut liikaa! ;) Parissa viikossa olisin tämän saanut valmiiksi (nyt meni vähän pidepään kuin ostin lankoja pikkuhiljaa ja yhdessä välissä tähän tarkoitukseen sopivat langat olivat minulta loppu enkä heti jaksanut kaupungille ajella hakemaan ;) )

      Poista
    2. Kiitti, tämä tieto kuulostaa tosi hyvältä!! Ehkä mä sittenkin saisin peiton aikaiseksi :-)

      Poista
  2. Jes, tällaista olen etsinyt, kiitos vinkistä. Kunhan on rauhallinen hetki niin etsin langat kopasta ja alan neuloa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun oli avuksi! Tämä oli kyllä kiva tehdä ja ihana käpertyä sen alle! Kun peitto oli jo aika iso niin sitä oli ihana iltaisin sohvalla neuloa kun valmispeitto jo lämmitti ihanasti jalkoja :))

      Poista
    2. Kävin ostamassa langat (mulla oli.omat ja hoitomuksut väsyneenä ja nälkäisenä pikkukaupassa mukana :D), valitsin vaaleanpunaisen, pinkin ja luumun :)

      Poista
    3. Ihanaa! Värit kuulostavat hyvältä. Juuri äitini kanssa juttelin että tähän jää koukkuun! :)) Nyt jo suunnitellaan minkä värinen peitto tehdään seuraavaksi.. Äitini onkin jo tehnyt näitä useamman. :)

      Poista
  3. ihana tuo penkki! Upean peiton olet tehnyt! :)

    VastaaPoista