sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Helmin hupputakki
Tei Helmille Haltian hupputakin. Ohje taas Puikoissa- kirjasta. Koko 90cm. Ois voinut kyllä tehdä isommankin koon että ois vähän kasvuvaraa, mutta onhan tuossa onneksi tuo pienempi joka sitten voi käyttää tätä takkia. ;)
Lankana jambo, 10mm puikot. Napit sinellistä. Reunat virkattu jämäkerä mambosta.
Malli oli aika liikkuvaista sorttia, joten kuvat mitä sattuu. Mutta kai niistä jonkin käsityksen neuleesta saa... :D9 kommenttia:

 1. Hieno takki!
  Olisi kiva kuulla käyttökokemuksia Puro-langasta tekemistäsi neuleista. Kestääkö lanka? Nyppyyntyykö, venähtääkö tms.? Entä pesussa?

  VastaaPoista
 2. Marina, kiitos.

  Sari, Kiitti :) En ole vielä pessyt yhtäkään puro- langasta tehtyä juttua. paljon olen tehnyt pipoja ja sitten sellasia paitoja jotka tulevat toppapuvun ja pitkähihaisen väliin ulos mennessä kun kylmää eli ei sotkeennu, joten ei tartte niin pestä. Jotenkin pelkäänkin ajatusta puro langan pesusta, että miten sitä voi pestä. Käsin kai ja tuulettamista vyötteessä suositellaan. Katselen tässä helmille tehtyä neuletakkia purosta ja on se kyllä nyppyyntynyt. Ihan hyvänmallinen kyllä muuten yhä edelleen mutta sitäkään en ole pessyt.Olen muualtakin kuullut tuosta nyppyyntymisestä eli sitä kyllä tekee.
  Mutta rakastan tuota lankaa.... :))

  VastaaPoista
 3. kaunis kokonaisuus pikkunridille <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sade Puro-kommenteista!
  Tuossa on jo pitkään odotellut kasa Puroa valmistumista tunikaksi/pitkäksi liiviksi, mutta jotenkin käyttöneuleen tekeminen siitä on alkanut vähän arveluttaa... No, ehkä koko suvulla on kohta Puro-pipot :D

  VastaaPoista
 5. sari, :D Mun on tehnyt mieli tehdä purosta raidoittaen itselleni neuletakki. Saas nähdä tuleeko tehtyä. oishan se ihana... ;D

  VastaaPoista
 6. tyttö kylmän maan, Kiitos paljon :)

  VastaaPoista