keskiviikko 26. tammikuuta 2011

isoäidinneliöitä
Isoäidinneliöihin törmää nyt joka paikassa. Mulla on ollut pitkään suunnitelmissa virkata taas niitä. Siinä on vaan kova päättelytyö jos tekee sellasia ihania monivärisiä. Lehdissä lukee vinkkinä että päättele jo samalla kun virkkaat: langanpää pylvään sisään. Kuulostaa hyvältä mutta miten?? Koitin kerran ja mun pylväistä tulee sitten langanpätkän ajan kaksivärisiä.. :P Eli miten sen saa virkattua sinne pylvään sisään niin ettei sitä näy? Apua!! :)

Noroa puikoilla. nam.

8 kommenttia:

 1. Siis et virkkaa kahdella langalla (pätkällä ja uudella värillä) uutta pylvästä, vaan laitat pätkälangan kulkemaan jo virkkaamasi kerroksen reunaa pitkin ja teet pylväät ihan normaalisti uudella värillä sen "ympäri". Pätkä siis jää pylväiden alaosan sisälle.
  Vähän vaikea selittää, toivottavasti keksit mistä on kyse :)
  Täältä löytyy kuvasarja värin vaihtamisesta: http://puuhaa.blogspot.com/2010/11/isoaidin-nelioista-matto.html

  VastaaPoista
 2. sari, kiitos, kiitos, kiitos!!! Ymmärsin heti, kiitos kun selvensit asian mulle. jei. nyt tää alkaa vääntää neliöitä ilman sitä päättelemisen tuskaa :D

  VastaaPoista
 3. Olet kutonut taasen niin ihania juttuja. Tuolla oli kaunis mekko Rusinalla. Ja kauluri on syntynyt. Minäkin aion alkaa virkkaamaan isoäidin neliöistä peittoa. haaveena ois tehhä kummallekkin tytölle peitot. saas nähhä , miten minun käy. teillä on paljon huisketta lapsien kanssa. Mutta jotenkin niin rauhaisaa ja lämmintä yhdessäoloa. Onnellisia päiviä sinne teille. murmeli.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että voin olla avuksi :)
  Virkkaamisen iloa!
  ...ja vielä vinkiksi ihanan värikäs blogi vaikka uusien projektien bongailuun: http://attic24.typepad.com/

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen kuljetellut langan pätkää mukana. Silti niissä on melkoinen yhdistely ja loppujen päättely! Mutta mukavaa hommaa tuo värien miettiminen!

  VastaaPoista
 6. mäkin olen suunnitellut pitkään isoäidin neliön opettelua. Päiväpeitto ois haaveena, mutten ainakaan vielä ole tehnyt yhtäkään neliötä.

  VastaaPoista
 7. murmeli, toivottavasti saat peitot tehtyä. Niistä tulee varmasti rakkaat <3 kyllä meillä mesoa ja meteliäkin, niitä huonoja hetkiä. tottakai. nekin kuuluvat elämään. Mutta elämästä pitä nauttia. sellaisena kuin se on <3

  sari, kiitti vinkistä, kävin heti kurkkaamassa :)

  nonna, värejä mietitty täällä kovasti. Nyt alkaa selkiintyä mitä haluan :)

  tiny, päiväpeitto ois ihana. toivottavasti saat tehtyä <3

  VastaaPoista
 8. Minä myös haaveilen värikkäistä isoäidinneliö-jutuista - tai hexagon-peitosta. Joskus vielä... :)

  Ihanan näköisiä Noroja, tykkään niin niiden väriyhdistelmistä. Joskus vielä ostan sitä lisää, kunhan saan lankavarastoa ensin pienemmäksi...

  VastaaPoista