keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Helga
Tässä jotain tietoa minipossuista. Saimme mukaamme meille tulee porsas lehtisen josta nyt olen poiminut jotain tietoja:
* Minipossu on älykäs eläin joka yleensä viihtyy ihmisten seurassa
* omistajan on sopeuduttava elämään minipossun kanssa sillä sitä ei voi kouluttaa samalla tavalla kuin vaikkapa palveluskoiraa
*minipossu tarvitsee omaa tlaa ja oman rauhallisen pesäpaikan
*minipossu kaipaa läheisyyttä ja lämmintä syliä
*minipossut ovat voimakastahtoisia ja niiltä puuttuu miellyttämisenhalu
*minipossu vaatii virikkeellistä elämää
*laumaeläimenä minipossu leimautuu- muiden sikojen puuttuessa- lemmikkinä perheensä ihmisiin.
* se kommunikoi ja osallistuu perheen elämään touhuamalla ja röhkimällä

Helgasta (näiden muutamien päivien aikana opittua):

Helga on tosi ihmisrakas ja seurallinen. Vapaana ollessaan (sisällä) seuraa koko ajan ihmisiä ja jos menee lattialle istumaan tulee heti syliin. Mutta pitää saada tulla itse syliin, ei tykkää siitä että ottaa syliin tai nostaa/kantaa. Pelästyy nopeita liikkeitä, pitää olla rauhallinen Helgan kanssa. Hereillä ollessaan Helga röhkii koko ajan. Jos on ollut hetken pois Helgan näkyvistä niin kun tulen taas näkyviin niin pikkuinen röhkii todella kovalla innostuneella äänellä ja juoksee kipittää luokseni (IHANA!!). Possut pitää syömisestä (Helgakin  oikein rähkii ja maiskuttaa kun saa ruokaa) mutta minipossun kanssa on varottava ettei lihoa liikaa! Pahin ongelma possujen kanssa on liikalihavuus. Helga syö minipossurehua, puuroa, maitotuotteita, kasviksia, hedelmiä, leipää jne.

Helgalla on makuuhuoneessa oma pesäpaikka, mutta mieluiten kyllä tulee nukkumaan syliin jos siihen on mahdollisuus. On hyvin seurallinen ja vienyt meidän kaikkien sydämen!

Helgalla on valjaat joihin sitä pitää alkaa totuttelemaan. Niiden kanssa sitten ulkoillaan. Kesällä kun Helga kasvaa niin saa kyllä varmasti olla vapaana omassa pihassa, meillä on aidattu piha. Kesäisin possut tykkää laiduntaa. Tonkia ja kaivella maata. Talvella eivät pahemmin haluaisi pihalle mutta täytyy sitten isompana sen verran kuitenkin ulkoiluttaa että tekee sinne tarpeensa.. ;) Nyt vielä tekee sisälle. (mihin sattuu vielä, mutta opetellaan että kävivi omassa laatikossaan! )

onhan sitä vaikka mitä asioita mutta tässä nyt näitä mitä nyt tuli mieleen. :) Kyselkää niin vastailen mitä osaan :)) Enhän mä mikään minipossutietäjä ole mutta se mitä meille kasvattaja on kertonut ja mitä noissa opuksissa joita saatiin niin lukee ;)

3 kommenttia: