maanantai 20. kesäkuuta 2011

Tarttukaa ruokahaasteeseen!
Kun lehdessä on hyvänoloinen resepti, otan sen talteen. Noita lehtileikkeitä on jo jonkin verran. Koitan kyllä ottaa talteen vain ne joita voisi ihan oikeasti joskus tehdäkkin. Mutta melkein aina siinä käy niin että uudet reseptit pysyvät kaapissa ja teen aina samoja vanhoja ruokia/jälkkäreitä ja muita juttuja. Käykö muilla niin?

Nyt päätinkin aloittaa ruokahaasteen ja mukaan saa lähteä jos siltä tuntuu.

Eli tavoitteena on tehdä 7 ruokaa (se voi olla lämminruoka, salaatti, jälkkäri, juoma, leipä.. siis ihan mikä vaan resepti) sellaisesta reseptistä jonka on joskus saanut tai ottanut talteen mutta mitä ei ole tullut vielä koskaan tehtyä. Aikaa haasteen suorittamiseen on heinäkuun loppuun saakka eli hyvin on aikaa! ;)

Samalla tietty voi laittaa reseptejä jakoon niin saa sitten lisävinkkejä mitä kaikkea voisi tehdä.

Aloitin haasteen suorittamisen eilen. Aikoinaan ystäväni olivat tehneet polttareihini herkkusalaatin. Pyysin tuolloin reseptin. Siitä asti (2003) se on ollut kaapissa hyvässä tallessa ja nyt vihdoin tuon salaatin tein.

Herkkusalaatti

tomaattia
kurkkua
paprikaa
purjoa
juustokuutioita
pastaa

kastike:

kermaviiliä
ranskankermaa
etikkaa
suolaa
sokeria
sinappia

8 kommenttia:

 1. tartuin eilen haasteeseen, kun mies alkoi valittaa ruokalistamme yksipuolisuudesta. Eilinen vähän paellan tyyppinen makkararuoka toi pointsit kotiin :D

  VastaaPoista
 2. pumpsi, kiva kun tartuit haasteeseen! :)) ja mukava kuulla että vaihtelu virkisti ja onnistui. sitä täälläkin toivon :))

  VastaaPoista
 3. ja tänään oli tarjolla broileriwokkia nuudelin kera. sekin teki hyvin kauppansa :D

  VastaaPoista
 4. Mä teen juhannukseksi jerk seitania (http://chocochili.net/2009/02/jerk-seitan-ja-limebataatit/) ja perunasalaattinkin mulla on uudenlainen ohje.

  VastaaPoista
 5. pumpsi, kuulostaa hyvältä :9

  tiia, mukavia kokkailuja sielläkin :) kiva kokeilla välillä uutta. vaikka mä usein onnistunkin epäonnistumaan niiiiin monessa reseptissä että ehkä siksi on tullut pysyttyä pitkälti tutuissa ja turvallisissa. mutta nyt tosiaan haaste on päällä :DD

  VastaaPoista
 6. tätä salaattia on pakko kokeilla...joskus! nam!

  VastaaPoista
 7. Ihana haaste! :) Mulla oli jännää kun aloitin lukemisen uusimmasta viestistä, jossa oli menossa ruokahaaste nro X ja mietin että mikähän ruokahaaste, mutta luin kärsivällisesti kaikki tekstit uutuusjärjestyksessä ja lopulta selvisi mikä haaste :)

  Minäkin lupaan yrittää. Ja mulle käy kans just noin, että otan talteen ne reseptit, joita suunnittelen joskus kokeilevani, mutta monesti ne jäävät kaappiin ja tulee tehtyä vaan sellaisia jotka osaa ulkomuistista. Mutta muutamia olisi nytkin tuolla odottamassa, viimeksi eilen otin talteen vanhasta Pirkka-lehdestä ja Kotivinkistä. Laittelen tänne reseptejä, kun saan tehtyä :)

  VastaaPoista
 8. juliet, kiva kun vinkkasit kommentistasi! :) kiva kun on muitakin jotka vaan säilöö uudet reseptit eikä kokeile niitä ;D ja kiva kun tartuit haasteeseen! kiva tutkia kaapissa olevia reseptejä ja testailla uutta. meillä ainakin kaikki olleet tähän mennessä hyviä, ihania uusia makuja. mulla vielä yksi haasteesta suorittamatta mutta toivon että nyt sitten jatkan uusien kokeilemista. ainakin silloin tällöin :))

  VastaaPoista