perjantai 19. marraskuuta 2010

Tunika


Oma tunikani valmistui. Lankana isoveli. olikohan 6mm ja 5,5mm puikot. (vai 5mm, nyt en muista kummat ohuemmat vaihdoin) Olen tästä saavutuksestani iloinen, malli/ohje on nimittäin omasta päästäni. Näin syksyllä erästä kuvastoa selatessani kivan ostoneuleen. Siitä sain idean tuohon että alaosa ja yläosa eriväriset ja se vaihtokohta tuolla tavalla "sekoitettu". Muuten neule oli erinäköinen, siinä ei edessä tuota halkiota ja siinä oli pitkät hihat.

Tein tunikan halkioon saakka pyöröneuleena, sitten siitä lähtien tasona hihansuihin saakka. ja loput osissa (2x etukappale ja takakappale) Lopuksi yhdistelin, poimin puikoille silmukat halkiosta ja tein 2o2n neuletta. Samoin hihansuista poimin silmukoita ja tein 2o2n neuletta. Pääntien ympäri menee rapuvirkkaus. neuleen lila osa : *3krs o, 1krs n.* toista. keskiosa 1krs o, 1krs n (eli "ainaoikeaa") harmaa osa sileää neuletta.

Tämä on oikeastaan ensimmäinen työni omasta päästä, siis tälläinen isompi työ. Ja sellainen että se oikeasti istuu hyvin ja sitä voi ihan oikeasti pitää päällä.

Kynsissäni uutta kynsilakkaa, oriflamelta.

12 kommenttia:

 1. Upea! Onnittelut onnistuneesta lopputuloksesta :)

  VastaaPoista
 2. todella kiva pinta neuleessa! Ja onnittelut onnistuneesta isosta projektista :)

  VastaaPoista
 3. hienohan siitä tuli!:)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana :D Mukavaa viikonloppua :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille kaikille oikein paljon!! :))

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana tuo sinun tunikasi. Värikin on just sinulle sopiva. Nopsasti sinä näitä neulomuksia teet. Ja pieni ihana on mennyt laatikkoon. Kivaa alkua viikolle. murmeli

  VastaaPoista
 7. Todella hieno tunika! Ja ihan omasta päästä, vau! :) Sopii sulle hyvin.

  VastaaPoista
 8. murmeli, Kiitos :)

  nzqu, kiitos paljon :)

  VastaaPoista
 9. Vau! Sä oot kyllä tosi taitava. :D Tosi kaunis tunika. Voi, itekin pitäisin tommosta jos vaan osaisin tehä...

  VastaaPoista
 10. Ihana tunika, taitavasti kyllä teet! Mäkin tekisin tuollaisen itselleni, jos osaisin :) Neulomisesta tykkään, mutta taidot on koulun oppien tasolla ;)

  VastaaPoista