sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Juhlissa








Eilen menimme serkkuni juhliin. Oli väitellyt tohtoriksi. Juhlissa oli mukava rento henki. Paljon lapsia. Heille järjestetty tekemistä. Hyvää ruokaa, lasillinen viiniä, suussa sulavaa suklaakakkua. Sukua.

Päälleni laitoin Vilan mekon, kirppis löytö vuosien takaa. Tytöt pukivat jo aamusta kimallesukkikset ja -hameet päällensä. Valitsivat juhlakenkiä. Kauniit pannat päähän. Pojat olisivat mieluiten lähteneet tapansa mukaan verkkareissa ja huppareissa, jouduttiin asiasta vähän keskustelemaan... :) (meillä siis ainakin selkeä ero tytöillä ja pojilla tässä asiassa ;D ) Kaikki saatiin lopulta vähän siistimpiin ja lähdettiin Helsinkiin juhliin.

Lahjaksi tein Tohtorille villasukat :)) Kirjoneulesukat. Muuten ihan perussukat, mutta varteen metsäkuvio. Puiden mallin löysin vanhasta Novitan lehdestä. Malli oli tehty nallelangalle. Muokkasin mallia sopivaksi 7veljestä langan silmukkamäärään. Piirtelin siis kuvion ruutupaperille ja siitä sitten tein. Tämä metsäteema sopii siis serkulleni, joten siitä tuo idea...

(Unohdin kuvata nämä sukat kotona joten sukkakuvat pikaisesti kuvattu sylissäni autossa..)

Kotimatkalla auto oli tyhjempi. Esikoinen lähti siskoni perheen kyytiin, pääsi serkulleen yökylään. Ja 4v lähti serkkunsa kanssa mummun ja papan kyydillä heille yökylään.

Kotona katseltiin Putous. Minulla Helga kainaloisena. Teimme uniretken ekaluokkalaisen ja pienimmän kanssa. Lasten nukahdettua luin vielä uutta kirjaani. Ja muuten tuo uusi Oriflamen lukulamppu on ihana! Olin tuollaista jo pidempään kaivannutkin. Kun lukee jossain jossa ei valmiina lukulamppua vieressä (ei jaksa enää nousta sammuttamaan kattolamppua) tai esim reissussa jossa ei valoja (mm vaunulla) niin tuo on ihana! Välillä olen lukenut taskulampun valossa mutta sitä on vaikea saada pysymään pitämättä kiinni niin että valaisee oikeasta kohtaa. Tämä pieni lukulamppu pysyy pystyssä tai sitten siinä on klipsu jonka saa kiinni kirjan takakanteen ja valaisee juuri kirjan aukeaman. Jes! :))

Nyt muuten alkoi lasten hiihtoloma!

4 kommenttia:

  1. tosi makeet sukat!! Varmaan aika hankalat tehdä.Kaunis mekko ja koru sinulla juhlissa. :) Hyvää hiihtolomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuota kirjoneuletta oli tuossa niin vähän ettei ollut mitenkään kauheen hankalaa. Eka sukka meni kyllä purkuun kun tuli niin kamalan iso... :)) Kiitos <3

      Poista
  2. Oih, tosi kaunis mekko ja söpösiä pikku juhlijoita :) Poikasi kuulostavat tutulta, lökärit ja huppari-niillä mentäs maailman ääriin :)

    Tohtori sai kyllä uniikin ja hienon lahjan!

    Ja voi kuinka Helga on ihana, näytin hänet miehellenikin joku kerta :) Miten possulaisen kanssa käytännössä elämä kulkee? Onko niinkuin koiranlailla?

    Tauditonta, hauskaa ja rentouttavaa lomaa lapsukaisille, meillä on lomaviikko vasta seuraavalla viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että muillakin mentäsi ihan vaan verkkareissa... :))
      Helgan kanssa sujuu hyvin. Toki possussakin oma hommansa ja haasteensa ;) Helppohoitoinen kyllä. Ei tarvitse lenkittää, mutta ulos täytyy toki päästää useamman kerran päivässä. Talvella kun kylmää niin ei viihdy ulkona kuin tarpeillaan , kesäisin taas viihtyy hyvällä kelillä ulkona koko päivän. :) On kyllä aikalailla kuin koiranlailla... Mutta possuhan ei leiki tai mitään sellaisia virikkeitä. Että se mitä se kaipaa on seuraa. Jatkuvasti ei voi olla yksin. Jos ei toista possua kaverina niin sitten leimautuu ihmisiin/muihin kotieläimiin. Kaipaa rapsutusta ja juttelua :))

      Kiitos!

      Poista