torstai 1. tammikuuta 2015

Kirjoneulesukat
Vuoden ensimmäinen päivä. Oikein hyvää uutta vuotta kaikille! Meillä uusi vuosi jatkuu sairastupa-teemalla: 2/6 oksennustaudissa. Pyykkikone pyörii siis...

- - -

Sen jälkeen kun liityin fb:ssä Voihan villasukka!- ryhmään, on paha neuloosi vaivannut. Siellä näkee aivan ihania sukkia ja on koko ajan sellainen tunne että tuollaiset vielä joskus teen.. Ryhmään liittymisen jälkeen puikoilla on ollut jatkuvasti villasukat kesken..

Olen siellä ryhmässä ihaillut pitkiä kirjoneulesukkia kukilla. Kynnys niiden tekemiseen on ollut suht suuri, kun tuo kirjoneule ei ole ihan lempparijuttu.. Mutta päätin että kyllä mäkin teen! Ja sainkin ne valmiiksi ja olen tyytyväinen! Ovatkin heti lempivillasukat! Päädyin tekemään varteen vain yhden vähän isomman virkatun kukan. (kukan ohje Anna kaikkien kukkien kukkia- kirjasta) Virkkauskaan ei ole mun juttu, tuntuu etten osaa.. Mutta kyllä oli kiva huomata että onnistuin tekemään kukan!

Lankana sukissa 7veikka. 3,5mm puikot. Valkoinen ja musta oli jämäkeriä, jääneet muista töistä. Harmaan ja okran sain joululahjoiksi. Harmaa siskolta, okra ystävältä. Näitä tälläisiä sukkia olen tosiaan katsellut kauan ja mielikuva sukkiin tulee sieltä, mutta muuten sukat tehty omasta päästä. Neuloessa aina keksin seuraavan kuvion ja langan värin. Kaventelin n puolessa välissä vartta. Ja kavensin lisää kantapään jälkeen.

Muuten kaikki kirjoneulekuviot yksinkertaisia omasta päästä, mutta jalkaterässä oleva okrakuvio on Upeat kirjoneulesukat- kirjasta.

Resoriksi kokeilin ensimmäistä kertaa valepalmikkoa ja se näyttääkin kivalta. Käytän varmasti toistekkin. Kaikenkaikkiaan hyvä fiilis. Näissä sukissa useampia uusia kokeiluja ja silti onnistuin! Ehkä siis uskallan joskus tehdä toisetkin... :))

---

Vika kuva oli pakko laittaa tänne... Helga sai joulupukilta oman pinkin pedin. Ei vaan ole (ainakaan vielä) pedissä kertaakaan nukkunut. Taisto sen sijaan nauttii hyvinkin pinkissä pedissä nukkumisesta... :D

10 kommenttia:

 1. Todellakin suloiset ja ihanat sukat! On niissä ollut neulomistakin. <3 Ompas pikkuisen näköinen iso koiruli pinkissä pedissä. hih! =) Hyvää Uutta Vuotta!! Parantukaahan PIAN!!! <3 <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olihan niissä tekemistä, mutta juurikin ihanaa tekemistä loman ajaksi <3 Kiitos samoin. Kiitos, nyt täällä kaikki ok (mitä nyt vielä vähän heikko olo, ei ruoka maita ihan normaalisti, mutta paljon parempi jo!!)

   Poista
 2. Mahtavat, kauniit sukat! Onnittelut! Valepalmikko näyttää hyvältä, nyt tekee mieli kokeilla! Onko vinkata ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Valepalmikko:
   1krs 2n 3o 2n 3o...
   2krs 2n3o2n3o...
   3krs 2n3o2n3o...
   4krs 2n, nosta 1s oikein neulomatta, neulo 2o, vedä nostettu s neulottujen silmukoiden yli, 2n, nosta 1s oikein neulomatta neulo 2o vedä nostettu s neulottujen silmukoiden yli, 2n...
   5krs 2n, 1o langankierto 1o, 2n, 1o langankierto 1o, 2n...

   Saikohan tuosta selvää... :) Jos kysyttävää niin kysy pois :))

   Poista
 3. Niin ihanat nuo sukat! Upeat värit!

  VastaaPoista