tiistai 24. heinäkuuta 2012

Tiskirättejä

Innostuin tekemään tiskirättejä virkkaamalla. Isoäidinneliöitä. Niistä tulee kyllä kauniita rättejä. Tykkään. Ja niin kiva tehdä kun voi ilman suurempia ajatuksia työhön tekemään esim telkkaa katellessa tai pihalla samalla kun seuraa kun lapset leikkii. Lankana näissä kaikissa 100% puuvilla.

Eilen oli taas viileämpi sateinen päivä. Teki mieli neuloa taas villaa ja kaivoinkin esiin viime syksynä aloittamani neuletakin. Se etenikin ihan kivasti päivän mittaan, jospa sen tänä syksynä saisin päälleni.

Mummu yllätti eilen lapset sadepäivän yllätyksellä. Kävi tuomassa jokaiselle lapselle oman sadepäivän tekemisen: tytöille puuhalehdet ja pojille Aku Ankan taskukirjat. Niiden kanssa lapsilla menikin sitten kivasti sateinen aika päivästä. Kiitos äiti!

Meidän molemmilla puolin naapureissa asuu poikia. Hieman vanhempia kuin meidän pojat. Tänä kesänä meidänkin pojat jo niin isoja että ovat tutustuneet naapurin poikiin kunnolla ja joka päivä yhdessä touhottavat. Juoksevat pihasta pihaan ja iloiset leikin äänet ja nauru raikaa. Välillä huudellaan pojat syömään ja illalla vasta malttavat tulla sisälle. Välillä toki käyvät myös täällä meillä sisällä leikkimässä tai jommassa kummassa naapurissa. :)

7 kommenttia:

 1. Niin säännöllisiä ja tasaisia neliöitä! Minkä numeroista koukkua olet käyttänyt?
  Sellainen käsityö on rentouttava, kun voi vaan tehdä, ilman malliin keskittymisiä ja laskemisia!

  VastaaPoista
 2. Käytetään kanssa vallan tsi-tiskirättejä. Ovat tosi toimivia, kestäviä ja kauniitakin.

  Minullakin on käynyt villatakki mielessä. Tahtoisi aloittaa ihka uuden värkkäämisen. Ja lapsille kans... Mut vielä on kesää jäljellä :-)

  VastaaPoista
 3. Kivat yllärit lapsukaiset saikin! Kivasti oot tehnyt noita rättejä...nopea oot kyllä väsäämään.

  VastaaPoista
 4. kirsti, Ohuemmassa langassa mulla on 3mm koukku. Ja tuo kirjava lanka on hieman paksumpaa niin siinä 3,5mm. Ihan totta, on ihanaa kun voi vaan ottaa koukun/puikot käteen ja tehdä. Ilman sen kummepia koukeroita ja miettimisä. Onhan se välillä kiva tehdä niitä vaikeampiakin, mutta nyt kun keskittyminen on päivisin enempi lapsissa ja illalla niin väsy niin kiva tehdä jotain "aivotonta" :))

  rva, vaaksanheimo, Ovat. ihan parhaita. :)) lapsille olisi kanssa tosiaan kiva tehdä uudet neuletakit syksyksi. Onneksi niillä kuitenkin on vielä sopivat. Tytöille voisi kyllä tehdä, pojat ei oikein suostu villavaatteita pitämään.. :/
  Joo, nyt nautitaan vielä kesästä! <3

  tinyangel, Oli kyllä ihana ylläri <3 Noi rätit on vaan niin kivoja, että tulee tehtyä :))

  VastaaPoista
 5. Näistä innostuneena, kaivelin pitkästä aikaa omatkin virkkuut esille <3 Nämä on niin kauniita!

  VastaaPoista
 6. Mukavia juttuja olet taas tehnyt. Minäkin yritän ryhdistäytyä taas blogin kanssa. :)

  VastaaPoista
 7. Katja, Kiva kuulla. kiitos :)

  kauniita päiviä, Hieno juttu, pääsee taas lukemaan sinun puuhailujasi :)

  VastaaPoista