tiistai 31. heinäkuuta 2012

Voittaja olo!Mä en oo osannut virkata. No, ehkä jotain reunuksia mekkoihin ja isoäidinneliön oon opetellet. Mutta mitään vaatetta/asustetta ohjeen mukaan en ole onnistunut tekemään. Viime talvena yritin ohjeen mukaan tehdä esikoiselle pipon mutta siitä tuli... öööö... no, ei ainakaan pipoa! :)) (tein lopulta pojalle pipon neuloen)

Nyt näin uusimmassa Novitanlehdessä (syksy 2012) kivan lippismäisen pipon ohjeen. Pipo on tehty virkaten. Ihastuin malliin ja katsoin ohjetta. Ei tuntunut vaikealta ja ryhdyin hommiin. Tein pipon ja onnistuin!! Siis eka virkattujuttu ohjeen mukaan joka ihan oikeasti onnistui! On kyllä niin voittaja fiilis. Ihanaa huomata että tässä oppii koko ajan, pikkuhiljaa uutta.

Ensimmäisen pipon tein Rusinalle. Lankana Isoveli, kuten ohjeessa. 6mm koukku. Helmi halusi itseelleen samanlaisen. Päätin tehdä puuvillalangasta jotta saisi heti käyttöön. Tuo Rusinan kun odottaa vilpoisempia kelejä. Tein kaksinkertaisella langalla kun paksua puuvillalankaa minulla ei ole.  Vaaleanpunainen lanka loppui kesken mutta löysin lankakopastani toista vaaleanpunaista lankaa jolla tein myssyn loppuun. Väri ei ole sama mutta ei erota hyvin joten menee kyllä :)

Täytyy varmaan tehdä vielä Rusinalle puuvillaversio ja Helmille villainen. On tämä vaan niin suloinen lakki ja niin helppo ja nopea tehdä! :))

6 kommenttia:

 1. Hienoja pipoja! Ja tosi hyvää jälkeä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 2. kauniita päiviä, kiitos :)

  VastaaPoista
 3. Jee :) Muhun iskee tällä hetkellä enemmän nimenomaan virkkaaminen :)

  VastaaPoista
 4. Katja, :) virkkaaminen jotenkin tuntuu kuuluvan mulla kesään. ja puuvillalangat. ne tulee kaivettua ennemmin kesällä esiin kuin puikot ja villalangat.. mutta vielä pitäisi opetella paljon.. Osaatkos sinä virkata vaikka mitä ihanuuksia? :) Äitini tykkää kanssa just nimenomaan virkata. Ja virkkaileekin ihania pitsiliinoja esim kukkapurkkien alle. Pitäisi mennä äidin oppiin :))

  VastaaPoista
 5. Onnea Onnea!! Tajuan hyvin voittajafiiliksen, hienoja hattuja ja nyt munkin pitäis saada kokeilla...mahtaisinko onnistua? olen surkea ohjeiten lukija. ONNEA! :)

  VastaaPoista
 6. Satu, kiitos, kiitos! Ehdottomasti kannattaa kokeilla! Voittaja olo on niin mahtava! :))

  VastaaPoista